bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Happy New Year

op 01/01/2012

Gelukkig Nieuwjaar allemaal! Bitch start het nieuwe jaar met de onmiddellijke uitvoering van het goede voornemen: bloggen. Sinds 17 oktober staat er al een nieuw weblog klaar, nadat bitch helemaal was afgeknapt op web-streepje-log.nl. Die treurige club is al sinds augustus 2011 bezig met het migreren van al hun blogs naar een andere provider en ze hebben het nog niet goed kunnen afronden.

Maar daarover is al genoeg gemopperd. We maken een nieuwe start. Het oude jaar heeft bitch afgesloten bij de familie in de omgeving van Rotterdam. Gezellig gekletst, glaasje gedronken, lekker gegeten, oliebolletje, appelflappie. En veel vuurwerk! Dit jaar nu eens niet afgestoken door bitchgenoot of bitchkind, maar door anderen. Bitchkind was niet eens mee. Die belde om even over 12 dat hij boven op het dak van een studentenflat stond te kijken naar het vuurwerk van Amsterdam en dat het prachtig was!  Dat geloven we zomaar. Ook waar bitch was, bleek het de moeite om de trap naar de zolder te beklimmen. Vandaaruit een fraai zicht over het dorp vlakbij en Rotterdam wat verderop. Spectaculair!

Toen iedereen gezoend, gebeld en gesmst was, werd het tijd om op Teletekst te kijken of de jaarlijkse uitgave aan Oudejaarsloten iets had opgeleverd. Sinds de zwagers in Italië wonen, koopt bitch elk jaar een duolot voor Oudjaar. Als bitch wint, winnen de zwagers ook. Als de zwagers winnen, wint bitch ook. De score van 2011: €10. €5 voor daaro en €5 voor hiero… Maar we houden vol. Eens moet die hoofdprijs toch op het juiste lot (= BITCH’ LOT!) vallen. Blijven hopen, dus. 

Om een uur of half drie, na nog een stukje Youp (waar bitch helemaal niets mee heeft), vielen we in de gereed staande bedjes. Slapen lukte niet heel goed. Op het moment dat het wel leek te lukken, knalde er nog een mega illegaal stuk vuurwerk waar de ruiten van rammelden. Daarna werd het rustiger, maar het slapen minder. Zodra het licht was, stortte bitch zich weer op het boek van het moment: Stephen Kings 22-11-1963. Goed boek, een echte aanrader.

Het ontbijt was gezellig en smakelijk, met vers gebakken broodjes. Jammie! Na de koffie vertrokken we richting huis om de katten (en de buren waarschijnlijk) te verlossen van de herrie. In verband met het vuurwerk sluit het bitchgezin de katten altijd op in de badkamer met kattenbak, voer, water en een radio afgestemd op de top 2000. En dan met een dusdanig volume dat het geknal en geknetter daar door overstemd wordt. Bij thuiskomst bleek de muziek wel erg luid te staan. Gelukkig waren veel buren dit jaar buitenshuis aan het oudennieuwen. Er zijn nog geen klachten geweest. 🙂

En nu zit bitch, zoals gebruikelijk, met de beentjes op de bank en de laptop daar weer op. Het nieuwe jaar is begonnen en bitch heeft er zin in. Vooral omdat het jaar start met nog een hele week vakantie! 


One response to “Happy New Year

  1. Nico schreef:

    Blij je weer te treffen met de blog. Ook nog een gelukkig Nieuwjaar en we gaan het geonnen geld eens flink verbrassen!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: