bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Vakantiedagje

op 03/01/2012

Het was weer een heerlijk vakantiedagje, zelfs met dat gruwelijke weer!
Helemaal ongemerkt heeft bitchgenoot om een uur of 7 het bed verlaten om te gaan werken. Niets van gemerkt. Pas rond een uur of 10 werd bitch zelf echt wakker. Met moeite (zere handen!) plukte zij haar boek – Stephen King – van de vloer en las met de radio aan een paar bladzijden. Maar zoals steeds werden een paar bladzijden een heleboel bladzijden. De wekker speelt in de snoozestand 59 minuten en bitch heeft niet eens gemerkt dat de wekker weer uitgegaan was. Het was al bijna 1 uur toen bitch onder de douche stond. Het boek is inmiddels gevorderd tot bladzijde 714. Nog 166 te gaan.

Het bitchkind was ook vrij vandaag. Hij verscheen nog een uurtje later beneden en maakte voor ons allebei een boterhammetje klaar. Daarna wilde hij graag met zijn moeder naar de wintersportwinkel om een nieuwe skibroek te kopen. Hij had een winkel ontdekt in een naburig dorp, die heftig uitverkoop hield. Met hele harde wind en flink wat regen reden wij erheen. De eerste broek waar hij op viel zag eruit als de broek van een kostuum. Vond hij erg leuk, maar bij het passen bleek het kruis op kniehoogte te hangen. Niet ideaal om in te snowboarden. De volgende was een saaie zwarte. Prima op maat maar die zat in het kruis wat raar. Alsof er een prop tussen zijn benen zat. 🙂 De derde (met drukke figuurtjes) en de vierde (een ruitjesbroek) zaten ook goed. Omdat hij vooraf al geroepen had dat hij een leuke ruitjesbroek had gezien, was de keuze niet moeilijk. Het werd de ruitjesbroek. We voegden daar nog een klein, handig vakantierugzakje aan toe en waren klaar om de winkel te verlaten. Buiten was het ondertussen nog harder gaan waaien en regenen. Het water werd zelfs uit de vaart over de auto heen geblazen. We hadden heel veel medelijden met de enkele fietser en de twee personen op de bushalte zonder huisje. 

Na een bezoekje aan de Appie voor avondvoer en een bezoekje aan de dierenarts om de schildklierpillen van Kees om te zetten naar schildklieroorzalf, gingen we terug naar huis. Kerstboom leeggehaald en daarna gezellig samen “Alice in Wonderland” gekeken. Het diner was een hartige taart met spinazie en gorgonzola. Vanavond nog wat kerstversiering opruimen en lekker relaxen.

Heerlijk vakantiedagje! 


4 responses to “Vakantiedagje

 1. bitch schreef:

  O ja, niet onze auto, hoor! 🙂

 2. Nico schreef:

  Lag die auto nou op de route naar de ski-shop?

 3. bitch schreef:

  Nee, fotootje van internet. 😀

 4. Stef schreef:

  Deze auto werd IN de vaart omvergeblazen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: