bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Ervoor – erna

op 05/01/2012

Bitchkindbureau ERVOOR

Er werd alweer en poosje gedreigd in het bitchgezin: “In de vakantie pakken we je kamer maar weer eens aan.” De dreiger was bitch, slachtoffer was bitchkind. Toegegeven, hij is erfelijk belast. Maar als exoppaspoetsvriendin niet meer wil poetsen in de kamer van bitchkind dan wordt het tijd er iets aan te doen. Zo gedreigd, zo gedaan.
Woensdagochtend om 9 uur ging de wekker (het is natuurlijk wel vakantie!) en om 10 uur startte de klus. Al een paar maanden geleden, misschien zelfs wel een jaar, had bitch de berg op het bureau omgezet in gesorteerde stapels. Het enige dat bitchkind nog moest doen was die stapels opbergen in mappen, kasten, laatjes of het grijze archief. Dat was er helaas nooit van gekomen. Over de zorgvuldig gesorteerde stapels heen had zich een nieuwe berg gevormd. Heel voorzichtig, om lawine-effecten te voorkomen, bouwde bitch de berg af. Deze keer werden er geen nieuwe stapels gemaakt, maar bitchkind zat met de perforator en diverse mapjes klaar om alles echt op te bergen. Gelukkig was hij ook weer een jaartje ouder en wijzer geworden. Dingen die vorig jaar echt nog niet weg mochten, konden nu probleemloos in de papierbak. Dat scheelde een hoop. Oude examenbundels, verpakkingen van scheerapparaat, wii-onderdelen, koptelefoon, enz. verdwenen richting afvalbak. Uiteraard keurig gesorteerd voor een verantwoorde gescheiden afvalverwerking. Tot onze grote vreugde kwam uit de berg ook het paspoort van bitchkind tevoorschijn. Dat was hij al sinds de zomervakantie kwijt.

Bitchkindbureau ERNA

Het zou natuurlijk leuk geweest zijn als we aan het einde van de dag met een tevreden gevoel de keurig opgeruimde en schoongemaakte kamer hadden kunnen fotograferen. Maar helaas, ook bitchkind heeft vakantie en had voor de middag een afspraak met een collega gemaakt om een film te kijken. Dus de werkzaamheden werden gestopt, de resterende stapels (vooral studieboeken) gingen terug op het bureau en er werd een vervolgafspraak gemaakt voor vandaag, donderdag. Inmiddels is het half 11 en bitch zit op de bank te bloggen. Van bitchkind geen spoor. Vanmiddag heeft hij weer een belangrijke filmafspraak, deze keer om de laatste delen van Harry Potter te kijken met Laura. De collega van gisteren is ook een Laura, maar dan weer een andere.

Eettafel ERVOOR

Omdat bitch niet uitgenodigd was voor de film, ging zij beneden aan de slag met het opruimen van de kerstversiering. De ballen waren al uit de boom, maar nog niet in de dozen. Dat werd de eerste klus. Vervolgens was het tijd voor de lampjes. Eerst maar eens de tuin in voor de nieuw aangeschafte buitenverlichting. Het was zowaar even droog. Bitchkind had de lampjes over de taxus heen gedrapeerd. Hij is ietsje langer dan bitch, dus voor hem geen probleem. Voor bitch helaas wel: de lampjes weigerden de top van de taxus te verlaten en na enkele wanhopige pogingen gaf bitch het op. Er was ook nog een doosje voor de oude buitenverlichting maar die was nergens te vinden. Waarschijnlijk was die weer op zolder terecht gekomen. Daar kon bitch dus niet verder mee want een keer de zoldertrap per dag is meer dan voldoende. Met dank aan mijn vaste vriendje Reuma. Dan maar over tot het slopen van de kerstboom. Maar ook daar stuitte bitch op een lastig probleem. De snoeischaar was overleden. Met snoeischaar is boomslopen al een hele klus, maar zonder… dat zit er niet in.

Eettafel ERNA

Er restte bitch weinig anders dan boodschappen doen. Avondeten halen en meteen maar naar het dichtstbijzijnde tuincentrum voor een nieuwe snoeischaar. Toen ze daar ruim een uur later van terugkwam, was de kerstboom inmiddels geheel verdwenen. Bitchkind had afscheid genomen van de filmkijkcollega Laura – zij moest WEL werken – en had zich met een zaag op de Nordmann geworpen. Dat was erg prettig. De kerstversiering is ondertussen weer op de zolderetage terechtgekomen en op de wenskaarten aan de deur na, zie je niet meer dat het hier ooit kerst geweest is.

O ja, voor de nieuwe lezers van de bitchblog: druk eens op het knopje “about” aan de rechterkant. Dan vind je wat (on)nuttige achtergrondinformatie. 


4 responses to “Ervoor – erna

 1. maaike schreef:

  heerlijke blog alleen een beetje jammer van de naam. Ik vind je namelijk helemaal geen bitch het tegenovergestelde eigenlijk meer.

  • bitch schreef:

   Het is maar een naam, Maaike. Ik heb ook niet de indruk dat mensen mij zo ervaren. Daarom durf ik de naam wel te gebruiken. En ik ga al jaren met deze schuilnaam door het leven, dus ik weet niet beter.

 2. Stef schreef:

  Ben zelf erg gewend aan bitch en wil niet anders meer 😉
  Nog iets gevonden in de archeologische bureaulagen dat iets zou kunnen opbrengen bij Kunst & Kitsch?

 3. ereaderpadrone schreef:

  Nou dat bureau zag voor een jaar niet opruimen nog redelijk ruim uit!! Hoe doet ‘ie dat?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: