bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Dingen doen

op 08/01/2012

De afgelopen dagen heeft bitch van alles gedaan. Veel daarvan is niet het vermelden waard, maar een paar dingen wel.

Yora Rienstra
Donderdagavond gingen bitch en -genoot naar het theater. Zo af en toe bezoekt dit duo minder bekend talent. Omdat dat spannend is en natuurlijk ook omdat dat voorstellingen met korting zijn. Je bent Hollander of je bent het niet. Yora Rienstra is nieuw cabarettalent. In 2009 won ze de jury- en de publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunstfestival. Qua stem doet ze erg denken aan Claudia de Breij. Ze zingt hartstikke mooi. De conferences zouden wel wat scherper en wat sneller mogen maar al met al hebben we erg gelachen. Favoriet bij bitchgenoot en bitch zelf was het nummer “gevoelig liedje”. Een leuke parodie waarin Yora uitlegt wat de opbouw is van een gevoelig liedje. Maar het succes lag aan het einde. Bitchgenoot ergert zich bij de televisie altijd erg aan zingende dames die raar doen met de microfoon. Raar doen betekent dan steeds je vingers optillen alsof je blokfluit speelt. Het voegt niets toe en het ziet er dom uit. Yora deed dat zo vol overtuiging dat we er allebei vreselijk van moesten lachen.

Moondance
Zaterdagavond was er in wereldstad Akersloot een optreden van de band Moondance. Eigenlijk zou bitch hier met fietsvriendin heen, maar daar paste het slecht in het schema van de rest van het gezin. Dan maar even kijken of bitchkind er zin in had, maar dat had hij dus helemaal niet. Een berichtje op facebook wekte de interesse van een collega. Het leek bitch wel leuk om samen te gaan maar de collega had niet gezien dat bitch gereageerd had. Dus bij gebrek aan reactie vertrok bitch tegen kwart voor tien helemaal alleen naar Akersloot. Moeder gaat stappen! Onderweg belde de collega nog, dat ze het antwoord op facebook had gezien, maar veel te laat. Bitch reed ondertussen al bij de Krokodil. Dat werd dus niks. Maar toen bitch een halfuurtje genoten had van de muziek van Moondance, verscheen de collega alsnog, vergezeld van een medemoeder. Met zijn drieën hebben we tot kwart voor één staan luisteren naar de muziek. Lag lekker in het gehoor, af en toe lekker meezingen en voor de rest doorzakken op cola en spa blauw. De muziek begon vrij rustig, maar werd naarmate de avond vorderde steeds harder. Praten werd onmogelijk hoewel de heren die het uitzicht van bitch blokkeerden vrolijk door babbelden. Heel hard en steeds de hoofden naar elkaar toe bewegend. Bitch werd er een beetje zenuwachtig van.
Hamvraag: waarom kiest bitch ervoor om op een willekeurige zaterdag in januari te gaan luisteren naar een redelijk onbekende band in een onherbergzaam oord als Akersloot? Simpel: de IB’er van de school van bitch drumt in Moondance. En hij had de collega’s uitgenodigd. Hij waagde zich zelfs aan het zingen van een liedje en dat deed hij erg goed.
Om kwart over 1 was bitch weer thuis. Ze trof de mannen daar nog wakker op de bank aan. Niet uit betrokkenheid maar gewoon omdat het kon en omdat de televisie nog wat te bieden had. Maar bitch vond het wel gezellig. 

Bitchkind
Ja, daar ging zo ongeveer de hele zondag aan op. Nou ja, de zondagmiddag. Want die kamer was dus nog niet klaar na de opruimactie van woensdag. Dus om 2 uur bestegen wij de trappen naar zolder en gingen verder waar we woensdagmiddag gestopt waren. Heel veel weggegooid. Veel spullen ook die naar de school van bitch mogen (autootjes, lege schriften, K’nex, multoblaadjes, boeken, magneetjes, enz.). Alle boeken gestoft en gesorteerd op terug op de plank / niet op de plank maar wel bewaren / weg. Ook de inhoud van de diverse kasten en laatjes werd doorgespit en na bijna 4 uur was alles opgeruimd, schoon en fris. Nieuwe posters aan de muur. Alle 67 badeendjes in bad gedaan en opnieuw een plekje gegeven. Eén keer hoofd gestoten, één punaise in de voet, één veertje van een ouderwetse floppy disk in de voet en nog veel meer wonderlijke zaken. Onze jonge onderzoeker had zelfs in een kastje met spellen e.d. een bakje staan waarin hij ooit (?) geprobeerd had rumrozijnen te maken. Geen rozijn meer te vinden en het bakje lekte… Blèh!
Toen we klaar waren stond beneden de lasagne klaar. Leve de bitchgenoot! 

     


3 responses to “Dingen doen

  1. B&Bpadrone schreef:

    De jonge onderzoeker beweert op facebook dat HIJ de kamer heeft opgeruimd …

  2. Charlotte schreef:

    Ohneeeeeee het badeendjes verzamelen zit in de familie 😮

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: