bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Bibberen

op 05/02/2012

Dit wordt een weinig originele blog. Heel ons koude kikkerlandje praat over het weer en ook op de bitchblog is dit een trending topic. 

De week begon al erg koud. Mooie blauwe luchten maar de wind maakte het tijdens de pauzes erg koud. En vrijdag begon het te sneeuwen. Eerst een heel klein beetje, maar nadat de kids uit de groep van bitch van half 11 tot kwart voor 11 buiten gespeeld hadden, zette het echt door. Binnen een halfuur lag er meer dan 10 cm sneeuw en het ging nog een paar uur feestelijk door. Toen de onderbouw mocht buiten spelen vóór de lunch, sneeuwde het nog steeds heel hard. Sommige kinderen hadden geen muts en geen handschoenen. Dat was wel heel triest. Bitch loopt in deze pauze pleinwacht. Haar eigen schatjes zijn dan aan het gymmen dus er is tijd voor iets anders. En twee keer per week met de jonge kinderen buiten is best grappig. Vrijdag in de sneeuw was heel bijzonder. Er waren een paar jongste kleuters die zich de sneeuw van vorig jaar niet meer konden herinneren. Ze stapten vol verbazing en heel voorzichtig rond op het grote, witte plein. Een van de kinderen kwam laten zien dat de sneeuw op zijn ogen bleef liggen. Op mijn haren, juffie! Een klein meisje had gewoontegetrouw haar tasje met daarin een speelgoed hondje mee naar buiten genomen. Ze kwam er al snel achter dat dat niet handig was als je sneeuwballen wilt gooien. Hondje dus maar weer naar binnen. Een jongen uit groep 3 had zich vermomd als sneeuwpop. Met zijn “grofstoffelijke” jas aan was hij door de sneeuw gerold. Het zag er geweldig uit.
Toen de kou zo erg werd dat er traantjes kwamen, hebben we er maar een eind aan gemaakt. Allemaal lekker naar binnen om een broodje te eten en weer warm te worden. Bij het uitgaan van de school was het plein bezaaid met sleetjes in alle soorten en maten. Het was inmiddels gestopt met sneeuwen dus kon er heerlijk gespeeld worden.
De afgelopen twee jaar had bitch stevig in de file gestaan dankzij de sneeuw dus de verwachting was dat  zoiets vrijdag wel weer zou gebeuren. Voordat ze naar huis mocht, had bitch nog een afspraak op een andere school en het was tegen vijf uur toen ze richting huis ging. Maar het viel erg mee. Op de snelwegen was het weliswaar een chaos maar de route naar huis was goed begaanbaar en filevrij. Dat was een hele opluchting. Bij vorige sneeuwmomenten heeft het wel eens drie uur gekost voordat bitch thuis was. Een ritje dat onder normale omstandig heden 15 tot 20 minuten duurt.

Zaterdagmorgen was het weer tijd om te repeteren met het Vivokoor, waarover later meer. Voordat bitch in de auto stapte, heeft ze even de tijd genomen om wat foto’s rond het huis te maken. Want het is weliswaar lastig, die sneeuw, maar het is ook erg mooi!”


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: