bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Bitch zingt

op 12/02/2012

De zaterdag is sinds een aantal weken gereserveerd voor de zangtalenten van bitch. Sinds 21 april maakt zij deel uit van het “Groot Vivokoor”. Nou valt het tot nog toe met dat “Groot” erg mee. Een groep van ongeveer 40 personen (vooral vrouwen)  bereidt zich voor op de muziekvoorstelling “Vivo”. Het wordt een voorstelling die op locatie gespeeld wordt en die gaat over de periode van wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog. Een deel van de voorstellingen is bedoeld voor schoolkinderen uit groep 7 en 8. Hieraan kan bitch helaas niet meewerken omdat zij zelf voor de klas staat. De andere voorstellingen zijn voor gewoon publiek en dan is bitch uiteraard wel van de partij.
Het repertoire bestaat voornamelijk uit reclame jingles uit een grijs verleden. Niet allemaal echt uit de vijftiger jaren maar wel erg leuk om te zingen. Het verhaal gaat over en speelt zich af in een Vivo supermarkt dus het ligt wel voor de hand dat er veel aanleiding is om er regelmatig een jingle in te gooien. In totaal zijn er 27 jingles en dan nog een stuk of tien vrij korte liedjes. Het instuderen gaat in rap tempo.  De componist/arrangeur van de muziek , Bas Odijk – leuke man by the way –  is elke week aanwezig en voorziet het geheel van commentaar en van een serieuze begeleiding. De repetitor stampt slechts nootjes. Het wordt een hele vrolijke voorstelling dus komt dat zien!

Zaterdagavond was het bitchkind aan de beurt om zijn stem te verheffen. Zijn musicalvereniging nam deel aan het korenfestival in Castricum. Dit jaarlijkse feest wordt georganiseerd om het carnaval van de verstandelijk gehandicapten te financieren voor slechts € 2,50 p.p. konden bitch en bitchgenoot zich een avond lang laten toezingen.  En ja, hoor. Al snel was het duidelijk: er moest dringend gekruisigd worden. Ooit stelde blogpadrone tijdens een amateuruitvoering van de musical “Jesus Christ Superstar” voor om aan het einde de slechtste zanger te kruisigen. Hij en bitch waren niet bijster enthousiast over de zang van Jezus. En zo geschiedde… Sindsdien is dat een gevleugelde uitdrukking geworden in het geval van teleurstellende zangprestaties. Er was maar weinig twijfel bij het bitchkoppel: het gehele NLP-koor uit Limmen kwam in aanmerking, maar toen twee dames zich op botte wijze vergrepen aan een prachtig nummer van Caro Emereld (That Man) was het simpel. De dirigente sprak aan het einde van dit tenenkrommende optreden de historische woorden: ‘Deze dames mochten solo zingen omdat hun achternaam eindigt op “ien”. En om geen enkele andere reden.’

Het optreden van The Cast was tig keer beter. Het was best lastig om te zingen in een feesttent want daar speelde het hele gebeuren zich af, maar het klonk prima. Zo goed zelfs, dat de jury de muzikaliteitsprijs toekende aan The Cast. De wisseltrofee wonnen ze niet, maar deze prijs was zeker zo mooi. De bijbehorende juryrapporten waren lovend.


En wat heeft bitch dan gezongen? Nou, ongeveer alles wat ze kende. Naast het NLP-koor en The Cast waren er nog twee shantikoren en een dames popkoor. Eigenlijk heeft bitch niks met shanti, maar als je er een groot deel van de avond naar zit te luisteren ga je vanzelf uit pure meligheid meedoen. De oplettende toeschouwer heeft het bitchstel zelfs zien inhaken en medeinen, meeklappen en -stampen op de muziek. Je moet wat als je in een feesttent zit.

De zondag was redelijk zangloos. Wel loopt bitch de godganse dag jingles van het Vivokoor te lallen, te fluiten, te neuriën en te brommen. Maar verder was het rustig. Het was prima weer voor een winterse wandeling in de sneeuw. Ook lekker!  


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: