bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

In de zon

op 25/02/2012

De school heeft vakantie en bitch dus ook. Binnen zes uur na het begin van de vakantie stond bitch op het vliegveld van Milaan waar zij hartverscheurend enthousiast begroet werd door de dierbare padroni. We waren daar niet helemaal probleemloos gekomen. We? Jawel! Schoonzus ging mee. Voor deze schoonzus wasnog geen schuilnaam beschikbaar maar dat probleem was snel opgelost: anderefamiliezus, bedacht ze zelf. 

Toen het bitchgezin besloot om met de Koogse connectie te gaan skiën in de voorjaarsvakantie, grapte bitch dat zij dan wel naar de padroni in Italië zou reizen. Wat begon als een grapje werd al gauw een concreet plan en in oktober was de ticket geboekt. In november besloot anderefamiliezus dat zij dat een geweldig idee vond en dat ze gezellig mee zou gaan. Zo gezegd, zo gedaan. Om 4 uur afgelopen vrijdag troffen bitch en anderefamiliezus elkaar bij de Delifrance op Schiphol. Snel nog even een paar spannende tijdschriften voor de padroni gekocht, een broodje Hemawordt gegeten, een plasje gedaan, koffers afgegeven en hop! naar de gate. Nou was er nog niet bekend bij welke gate de EZY2728 zou aanmeren, maar de dames zaten ruimschoots op tijd klaar. Toen eindelijk op het bord verscheen dat de vlucht naar Milaan bij M1 gereed stond, bleken de meeste mensen al ingeladen en waren we niet de eerste passagiers die instapten, maar de laatste.    De twee lege stoelen op de voorste rij waren voor ons, de deur ging dicht en het toestel vertrok. Een leuk plekje, daar voorin. Zeker omdat de purser een leuke man was. Vriendelijke uitstraling en steeds te lang aan het woord in de intercom. Had hij uitgebreid de Engelse tekst over safety, koek & zopie en uitstappen uitgesproken, was er te weinig tijd over voor de Italiaanse versie. Gelukkig was het een Italiaan dus kon hij de Italiaanse tekst er in hoog tempo uitgooien. Hij moest er zelf van lachen.

Dankzij windje mee liep de vertraging van het vertrek (ongeveer een half uur) terug naar 20 minuten en stond het vliegtuig om kwart over 8 op Milaan Malpensa. Wie het laatst instapt, mag er als eerste uit. Dat was bitch dus. Samen met de anderefamiliezus. Bitch stond al snel onder aan de vliegtuigtrap. Anderefamiliezus had een probleempje. Terwijl iedereen zich langs haar heen perste, zocht zij bagage, stoel en vloer af naar haar mobiele telefoon. Die had ze in de haast van het vertrek in haar broekzak gestopt, waar hij kennelijk weer uitgekukeld was. Die komt dus never nooit meer boven water…

De geliefde zwagers stonden al klaar met de bitchbeenbijtert en in hoog tempo scheurde de padronipunto naar Santa Maria della Versa om bij de Menhir een verlaat avondmaal te nuttigen. De tent was volkomen verlaten, maar gelukkig hadden de padroni zich vooraf telefonisch gemeld. Don Camillo sloofde zich weer geweldig uit met een polpasalade (inktvis), cozze (mosselen), foccacia (foccacia) en gefrituurde visjes; een en ander overgoten met een heerlijk rood bruiswijntje. Zo lekker dat het toetje “slechts” een citroensorbet was. De huisgemaakte tiramisu paste er echt niet meer in. Bij de koffie zat een heerlijk kruidenbittertje en het vervolg laat zich raden. Giechelend en schaterend om de meest slappe flauwekulopmerkingen reden we de heuvels door naar de villa. Schoenen uit, kleren uit en slapen.

  De zaterdag werd doorgebracht in de zon. Terwijl er in de tuin nog grote plakken sneeuw liggen, zaten de gasten op het terras te bakken in de zon. In hun hemptje. 😉  Later op de dag even boodschappen gedaan en in Stradella een homemade gelato gegeten. Life is good. Bitch typt deze bijdrage met een roodverbrand hoofd.

De bitchtelefoon houdt ons op de hoogte van de vorderingen van de Koogse connectie. Zijn zijn vanmorgen vroeg per trein vertrokken naar de Oostenrijkse skipistes en het ging niet helemaal vlot. In München was veel vertraging en de club is van HiSpeed overgestapt op een boemeltraject.

    


3 responses to “In de zon

  1. Web padrone schreef:

    Hemawordt, altijd lekkert!

  2. Web padrone schreef:

    En ik maar werken in de tuin (rozensnoeien met gevaar voor eigen leven)!

  3. Maar wel als beste getest bij Kassa, die Hemawordt! En wat dat werken in de tuin betreft, daar had bitch alleen maar last van: shuttles die rondvlogen, takken die ineens richting de bitchogen kwamen, gekreun en gezeur over gaten en scheuren in het té warme overhemd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: