bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Bolle buik

op 26/02/2012

Na het rode hoofd van gisteren was het vandaag tijd voor de bolle buik. Zondag is in Italië dé dag om uitgebreid te gaan lunchen. Pranzo noemen ze dat. De padroni zijn altijd op zoek naar leuke plaatsen om te eten. Dat doen ze uiteraard voor hun gasten, niet voor zichzelf. Bij Boccapane waren de mannen nog niet geweest. Anderefamiliezus en bitch boden zich spontaan aan als proefkonijnen. 

We beperkten ons tot een licht ontbijt en reden even na twaalf uur richting Ruino – er is serieus een dorpje dat zo heet en er niet zo uitziet – en volgden de bordjes. Dat is met een linksrechtsverdraaiende padrone nog best ingewikkeld, maar met veel commentaar, veel bochten, wat schrapen van de onderkant van de auto en een schommelende hond werd de gewenste plek bereikt. Gelegen in een dalletje waar de sneeuw nog wit en de bodem blubber was, zag het er spannend uit. Diverse gezinnen waren aan het spelen en rondhangen op het grasveld. Bij de deur stond de eigenaar, Andrea, al te wachten en het contact was snel gemaakt: Andrea heeft 3 prachtige honden (Landseren) en de padroni hebben ook een viervoeter. Dat schept een band. Een van de padroni vertelde dat Thomas – de hond – alle commando’s kent. Hij volgt ze alleen zelden op, maar dat doet er niet toe.

Meteen links van de ingang was een wijnlokaal waarin diverse zelfgeproduceerde flessen lagen te wachten op consumptie. Het idee om ons te laten opsluiten met vier glazen en een kurkentrekker werd helaas niet uitgevoerd. De club van de ollandesi zat als eerste aan tafel maar al snel verschenen ook de Italiaanse gezinnen. Het ene na het andere heerlijke gerecht werd voor ons neergezet. Het brood was al heerlijk! En verder was er worst in diverse variëteiten, mini-taartjes met pompoen en spinazie, lasagne met pompoen, stoofvlees van kalf en gevulde kalkoenfilet. De gesprekken gingen natuurlijk over hoe je een groene asperge in een kalkoen krijgt en andere smakelijke onderwerpen. Bij het eten werd zelfgekweekte rode Pino Nero geschonken. En gedronken. Maar bitch hield zich in. Na twee avonden doorzakken was het wel even genoeg. Als toetje verscheen een tarte tatin (tatatatin zegt bitchkind) en tot slot nog een ieniemienie kopje espresso. Heerlijk!

Er werden nog wat visitekaartjes en folders uitgewisseld en toen was het echt tijd om te vertrekken. De buiken waren na een paar uur nog net niet te bol om in de punto te klimmen en de stuurpadrone bracht zijn kluppie veilig thuis, zonder bodemschrapen maar met veel gegiechel en gezang. Brandend zand, palmenstrand, Dino, Nina en Rocky galmden door het open raam langs berg en dal. Bij thuiskomst zocht iedereen zijn eigen slaapplaatsje op en werd er massaal gedut. In alle rust met veel kopjes thee verglijdt alweer een mooie dag in een wat stormachtige nacht. Morgen? Outletshoppen! Echt iets voor bitch!


One response to “Bolle buik

  1. Web padrone schreef:

    O o o wat een lekkere lasagna, ravioli, kalfsvlees … Bagarellum-kwaliteit!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: