bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Uitgelaten

op 27/02/2012

Het was al aangekondigd in de vorige blog: vandaag stond de outlet op het programma. Maar de dag startte relaxt op het terras in de zon. Het weer zou vandaag wat minder zijn, maar daar was niet veel van te merken als je uit de wind zat. Wederom scoorde bitch een rood hoofd. Kookpadrone mocht geheel zelfstandig naar het postkantoor om daar wat financiële kreukels recht te laten trekken en keerde opgelucht terug. Het was eindelijk gelukt.

Na een late lunch was het tijd om te vertrekken. Vrolijk kwebbelend reisde het viertal naar Fidenza, alwaar een groot outletcentrum gevestigd was. Zoiets als Bataviastad, waar bitch overigens nog nooit geweest was. De bordjes klopten en de stuurpadrone ging links waar het moest en rechts waar dat verwacht werd. Zolang je het maar niet hardop zegt, kan hij het best! Het parkeerterrein was nagenoeg leeg en dat werd door de club van 4 als zeer positief ervaren. Niemand had zin in fileshoppen. De file hadden we op de snelweg al gezien. Aan de andere kant was een flinke botsing met een aantal vrachtauto’s geweest en daarachter stond een enorme file! 

De outlet village riep herinneringen op aan Disneyland Parijs. Allerlei gebouwen variërend in stijl maar allemaal net even té. Een miezerig mannetje in een uniform wees de fotopadrone erop dat er niet gefotografeerd mocht worden. Belachelijk! Alsof het de kroonjuwelen zijn. Dit verbod werd dus met grote regelmaat genegeerd. 
De eerste winkel was een Lindt-shop. Lindt is een chocolademerk en bitch hoopte stiekem dat ze daar misschien wel mokka én bananenijs zouden hebben. Want ze hadden ijs. Maar de smaken waren beperkt tot chocoladevarianten wat wel begrijpelijk maar niet fijn is. Geen ijs, dus. 
Al snel werd een keukenartikelenwinkel geënterd. Kookpadrone wilde een diepe pan om in te steriliseren. De rest van het gezelschap droeg alternatieven aan, maar het bleek uiteindelijk niet om de sterilisatie van de padrone te gaan maar om weckpotten waarin hij het overschot aan tomaten en andere moesgroenten wenst te bewaren. De ideale pan bleek daar niet te koop. Wel lieten de harige mannen hun oog vallen op een schapenscheerder. Het huidige apparaat kan elk moment de geest geven dus dit was een buitenkansje. Praktisch als ze zijn werd het apparaat pas op de terugweg naar de auto aangeschaft. Anders moesten ze daar de hele tijd mee sjouwen!

De rest van de village bestond voornamelijk uit modewinkels waar de outletprijzen nog altijd 200% boven het gemiddelde budget lag. Erg veel neiging om iets aan te schaffen was er dus niet. Er werd dus vooral gekeken en commentaar geleverd: foute tassen, té gevulde boxershorts, streepjeskousen, leuke boekenkast, stomme jassen en vooral alles dus veel te duur. Zelfs de panini die bij de koffie genuttigd werden waren te duur. Wel lekker, maar duur. Na de koffie ging het weer verder door Disney Village. In de winkel van Facis spotten de padroni een kekke jas: de ene padroni paste een antracietkleurig visgraatje, de andere een bruin exemplaar van hetzelfde soort. De kale padrone was snel overtuigd: dit was nou nog eens een mooi jasje voor een uitvaart. De harige padrone dreigde van aankoop af te zien maar kreeg zijn exemplaar tot opgedrongen door zijn liefhebbende partner. Met twee Facis tassen (nee, de naam is puur toeval) keerden we, via de schaapscheerdersshop, terug naar de Punto. Het was een welbestede middag. En wat was het fijn dat de Village uitgestorven was! We hadden geen beter moment kunnen kiezen!

Via files op provinciale wegen – om de file op de snelweg te vermijden – reed het witte voertuig terug naar de villa. Wederom werd er gegiebeld en gezongen. Bitch probeerde nog wat kiekjes van de zonsondergang te maken maar de irripadrone naast haar op de achterbank zat steeds te prikken en te duwen zodat de foto’s wat bewogen zijn. Ze staan er lekker toch in! 

 


2 responses to “Uitgelaten

  1. irri padrone schreef:

    Ik ben geheel bewogen door deze prachtige blog. Hier kan ik niet overheen (de dikke roede evenmin), dus ga ik zelf niet bloggen.

  2. irri padrone schreef:

    wel de foto’s gejat voor mijn app uiteraard!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: