bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Koekoek!

op 02/03/2012

Bzzzzzzzzzzzzzzz (grote hommel). Roekoekoe, roekoekoe (tortelduiven). Krrrt, krrrt (vogeltje). Prutteprutteprut (my little tank). Woef! Woef! Woef! (Thomas en andere leden van de blaflijn). Toktoktoktok (kippen). Broemmmmm (auto). Piep! Piep! (kale padrone die een vroedmeesterpad imiteert). Bimbam, bimbam, bimbam boing (kerkklok die half vier slaat). Bitch heeft vandaag genoten van alle geluiden die het Italiaanse heuvelland voortbrengt op een warme dag. Al eerder deze week had bitch een poging gedaan om deze rustgevende geluiden vast te leggen met de dictafoon op haar mobiel maar het resultaat daarvan viel tegen.

Bitch werd wakker met een stevige hoofdpijn na een onrustige nacht vol rare dromen. Toen jodelpadrone voorstelde om alsnog naar de Middellandse Zee te gaan, besloot bitch dat zij daar niet aan toe was. Snoeipadrone bedankte ook dus jodelpadrone vertrok met anderefamiliezus voor een lange, bochtige reis door de heuvels richting zee. Bitch las eerst het ter plekke ontdekte boek “Where angels fear to tread” – maar dan in het Nederlands – uit. Vervolgens installeerde zij zich op het terras met puzzelboekje, zonnehemmetje, hond en mobiel. De temperatuur daar liep vlot op naar ongeveer 21 graden en bitch raakte heerlijk zondoorstoofd. Een groot deel van de tijd lag ze in alle rust te luisteren naar de hiervoor vermelde geluiden en nog veel meer. Zoveel vogeltjes, auto’s, tractoren, kettingzaag in de verte, diverse hondjes, veel kippen, zoemende insecten,  hier en daar afgewisseld met een gezellig cq goed gesprek met de padrone die thee en later ook bier aansleepte. Heerlijk, daar was het allemaal om begonnen!

De Middellandsezeepadrone smste desgevraagd dat ze op een verwarmd terras zaten omdat het dichtbewolkt en fris was aan zee. Een klein beetje leedvermaak viel toch niet te voorkomen. Sneu voor hunnie, maar prettig voor bitch en padroontje.

Het gezelschap wordt later deze dag herenigd bij restaurant l’Uvarara waar Antonella ongetwijfeld lekkere dingen zal serveren. Contact met de sneeuwdivisie in Oostenrijk leerde dat ook daar vanavond uit gegeten wordt. Daarna moeten ze inpakken en opruimen en mogen ze om 7 uur morgenochtend het taxibusje in. Bitch mag nog een dagje! Joepie! En helaas, de koekoek was er (nog) niet.


2 responses to “Koekoek!

  1. Ik mis de knipknipknip geluiden van de snoeipadrone (te ver weg?)

  2. gabbertje25 schreef:

    Je suis jaloers!! Nou tevreden?!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: