bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Sneeuwwitje

op 05/03/2012

Nee, gelukkig geen sneeuw in het gure Nederland. Het betreft hier een geinig toneelstukkie voor een handjevol maffe collega’s, geschreven door uw aller bitch. Maar daarover later meer. Eerst even het verslag van de laatste dag in Italië en de terugreis naar Nederland.

De terugreis was vrij gunstig gepland: inchecken vanaf 14 uur; 16 uur vliegen. Dat betekende dat de dames op hun gemakkie konden inpakken, bedden afhalen, uitgebreid ontbijten, kopje koffie, nog wat lezen/puzzelen/bloggen, fotootjes maken van woeste wolf met kanariepadrone, enz. Om half 1 stond de witte sportpunto klaar voor de reis naar Milaan Malpensa. Bitch zat, zoals al snel gewoonte geworden was deze week, achterin met de kale kanariepadrone en de harige woeste wolf. De woeste wolf was eigenlijk helemaal niet zo woest. Eigenlijk is het gewoon een schattig, speels hondenbeest. Tijdens de reis naar Malpensa legde hij in elk geval in een aanval van aanhankelijkheid het harige hoofd op het brede bitchbeen. Bitch smolt! Hie lufs mie! Na de gezellige samenzang met de Mama’s en de Papa’s op weg naar Pavia was het nu tijd voor een concert met The Carpenters. Wat is het toch fijn om een ouwe bes te zijn!

Op Malpensa was de rij voor de incheckbalie behoorlijk lang. Gelukkig ontdekte de stuurpadrone dat de rij voor de reeds ingechekte personen veel korter was. En toevallig hadden bitch en anderefamiliezus thuis al ingecheckt dus die korte rij was voor ons. Koffertje ingeleverd, nog even langs de lost & found om te kijken of de verloren telefoon nog opgedoken was en het hondenbeest laten kroelen door wildvreemde maar leuke Italianen. Een Italiaanse mevrouw bestempelde bitch als de mama van het hondje. Echt niet! Bitch heeft een mensenkind, geen hondenkind.

Om het zwaar emotionele afscheid niet nog erger te maken, wandelden de dames na de nodige zoenen en knuffels snel naar de gate, waar nog wel even gewacht moest worden. Gelukkig vertrok het vliegtuig keurig op tijd en kwam dus ook netjes volgens planning op Schiphol aan. Bitchgenoot en bitchkind stonden klaar om moeder/vrouw en tante/zus in hun sterke armen te sluiten. Bitchgenoot deed dit iets minder enthousiast omdat hij tijdens de skivakantie een paar gekneusde ribben gescoord heeft. Maar het welkom in Nederland was zeker zo hartverscheurend als het vertrek uit Italië. Voor de verandering reisden we nu per Ugly Kangoo naar de bitchelijke woning. Een geslaagde lange week werd afgesloten met een rijsttafel bij de Chinees en toen was het echt tijd voor beentjes op de bank. Traditiegetrouw hadden de bitchmannen een “souverniropdracht”. Iets met pinguïns. Ze hebben de opdracht keurig uitgevoerd en keerden terug met een paar warme, antislip huissokken met pinguïns erop! Lekker! Van een woeste wolf naar een knuffelige kat is wel een hele overgang, maar het went snel. Bitch is back!

En vandaag moest er dus weer gewerkt worden. Op school werd gestart met het project “Sprookjes in de war.” De opening vond plaats in de vorm van een toneelstuk dat door bitch werd voorgelezen en door de collega’s werd uitgebeeld. ’s Ochtends om 8 uur was het geheel één (ja, 1!) keer geoefend en de uitvoering ’s middags was gewoon geweldig! De kinderen zaten muisstil te luisteren, reageerden op de gewenste momenten op de gewenste manier en konden achteraf prima vertellen wat er niet klopte in het verhaal van Sneeuwwitje. Dit vindt bitch leuk!

Morgen staken!       


One response to “Sneeuwwitje

  1. Kanariepadrone schreef:

    Volgens mij werd bitch aangezien voor echtgenote (bijna weer typefout: echtgeniete!) vd kanariepadrone ipv de draaireu!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: