bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Plaatjes, praatjes en andere zaken

op 15/03/2012

Op de stakingsdag, 6 maart, zaten de meeste collega’s van bitch in de Arena. Bitch zelf had ervoor gekozen niet naar de Arena te gaan vanwege teveel enge trappen en teveel enge mensen. In plaats daarvan keek zij op school toe bij het opruimen van een magazijn waar twee ondersteunende krachten zich op geworpen hadden. Een van de dames speelde op zeker moment Vrouw Holle. Goede keus in een periode waarin de hele school zich over sprookjes buigt. Alleen kwam de sneeuw niet uit een kussen maar uit een ladenkastje. Ook leuk!

Een andere collega probeerde op zeer bedreven wijze haar enkel te breken door met een gevonden voorwerp te spelen. Bitch had Google nodig om te ontdekken dat het een Dance Wheel heet. Ring om je enkel, uiteinde met de glitterlichtjes laten ronddraaien en dan steeds met je andere been huppen om niet getackeld te worden. Bitch had vroeger ook zo’n ding maar toen was het gewoon een stoffen balletje aan een elastiekje. Heel even werd er die ochtend ook gefrisbeed…

Uit het magazijn kwam ook een blauwe pinguïn tevoorschijn. Er lagen al drie vuilniszakken van bitch met pluchen pinguïns, maar zo’n mooie blauwe had ze nog niet. Even vastgelegd op de foto en toen weer netjes ingeleverd. Niet bij de collectie gevoegd! Braaf, toch?

Afgelopen maandag was het de hoogste tijd om de inschrijfformulieren voor het voortgezet onderwijs op de post te doen. Ze moeten voor 15 maart binnen zijn en dat is kennelijk gelukt, want dinsdag kwamen al de eerste ontvangstbevestigingen binnen. Bitch maakt van het posten altijd een ritueel. De hele groep loopt mee naar de brievenbus en per school mogen dan de leerlingen zelf hun envelop door de gleuf duwen. Dit jaar had de club geen heldere dag. Ze hadden geen idee wat er ging gebeuren terwijl bitch toch met een dikke stapel enveloppen onder haar arm liep. Eenmaal bij de brievenbus vonden ze het allemaal maar erg vreemd. Gelukkig werd er bij het maken van de foto nog enigszins gelachen, maar bitch heeft wel eens meer enthousiasme mogen genieten.

Sinds kort beschikt de school van bitch over een heus computer lokaal en afgelopen dinsdag mocht bitch dit uittesten. Alle kids een eigen werkplek en een eigen laptop. Hartstikke stoer! Om de eerste opstartproblemen rustig te kunnen verhelpen, moest iedereen die ingelogd was tafels oefenen op Ambrasoft. Daarna werd er gewerkt aan de werkstukken. Een aantal kinderen ging gewoontegetrouw de gevonden informatie zitten lezen en dan opschrijven op een blaadje. Een van de argumenten was dat ze het heen en weer schakelen tussen internet en word lastig vonden. Met het digibord erbij heeft bitch ze toen geleerd hoe je snel kunt wisselen tussen programma’s en hoe je de vensters kunt verkleinen zodat je twee vensters naast elkaar kunt bekijken. Er ging een wereld voor ze open! Niet helemaal toevallig begon bitch aan deze uitleg toen wefietsenweervriendin met een aantal collega-directeuren een rondleiding deed.

Inmiddels is het verjaardagscadeau van bitch gearriveerd. De mannen hadden goed onthouden wat bitch wenste, al wisten ze de naam niet precies meer. Maar het cadeau was top! Bitch kreeg een set Boomwhackers. Ga maar eens zoeken op youtube. De katten vinden de buizen en vooral de doos waarin ze aangeleverd werden erg interessant. Bitch heeft al twee keer vergeten het spul mee naar school te nemen want daar gaan ze gebruikt worden. Het zijn muziekbuizen. We gaan beginnen met “‘k Zag twee beren.” Dat hebben we deze week op de blokfluit gespeeld inclusief benoemen van de noten. Dus dat moet lukken. Een collega van bitch heeft ook een set, maar dan de bastonen. Kunnen we leuk samen Boomwhacken!

Zoals gezegd verkeert de school momenteel in verhoogde staat van sprookjes. Elke dag een ander sprookje dat wordt voorgelezen en in de groepen wordt hard gewerkt aan het samenvoegen van twee bestaande sprookjes tot één nieuwe. Vrijdag kijken alle kinderen sprookjesfilms. Fietsvriendin had het sprookje “Hans en Grietje” toegewezen gekregen als sprookje van de dag. Dat houdt in dat zij moet zorgen dat in de hal waar de kinderen binnenkomen, die sprookje verbeeld wordt. Leuke ideeën had ze wel, tijd niet. Dus heeft bitch vanmorgen de dancewheelcollega geadviseerd over het beplakken van een huisje met snoepgoed en het benodigde materiaal geleverd. Dancewheelcollega heeft haar best gedaan: het ziet er heerlijk zoet uit. Ook de steentjes in de muren zijn gemaakt van snoepgoed. Een restpartijtje regenboog zure matten. 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: