bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Mokka-banaan

op 29/03/2012

Al tijdens de vakantie in februari in Italië ontstond de behoefte aan een schepijsje in de smaken mokka en banaan. Bij de ijswinkel in Stradella hadden ze wel mokka maar geen banaan. Dat werd de rest van de week een running gag tussen bitch en snoeipadrone. Eenmaal terug in Nederland probeerde bitch het in de plaatselijke ijssalon. Helaas hadden ze daar alleen banaan en geen mokka. In Italië lukte het de padrone ook niet erg. Maar afgelopen vrijdag won bitch toch de niet officieel gestarte wedstrijd: een heerlijk ijsje mokka-banaan dat natuurlijk wel even op de foto moest voor het opgegeten werd.

 Vanavond was bitch naar het theater. Helemaal alleen in d’r eentje. Bitchgenoot had een kaartje gekocht voor de voorstelling van Sanne Vogel, maar hij moest zelf weer aan de bak in “Op hoop van zegen”. Zelf bekeek bitch jl. donderdag de Hoop en ze hadden er met zijn allen een mooie voorstelling van gemaakt. Gabbertje zette een mooie Knier neer en bitchgenoot speelde overtuigend de broer van Knier. Nog drie voorstellingen deze week en dan in juni nog één in Katwijk, daar waar het drama zich afspeelt en waar ook de kleding van de spelers vandaan komt. Er stond ook nog een uitvoering gepland in IJmuiden maar vanwege tegenvallende kaartverkoop is die afgeblazen. Bitch gaat vrijdag nog een keertje kijken.

Maar vanavond dus Sanne Vogel. Ze begon met een stukje van haar aanwezigheid bij Pauw en Witteman in 2008. Ze vertelde daar over haar familie waarin het erfelijke borstkankergen voorkomt en diverse vrouwen veel te vroeg zijn overleden. Haar verhaal wisselt ze af met een enkel gedicht. Bitch vond het zeer de moeite waard en maakte nog even een foto van het decor dat was opgebouwd uit allemaal bladzijden uit boeken. Aan het einde van de voorstelling laat ze zich door blaadjes papier die neerdwarrelden weer begraven. Veel te snel naar de mening van bitch barstte aan het einde het applaus los. Bitch had nog wel even rustig willen nadenken over wat ze gezegd had.


3 responses to “Mokka-banaan

  1. Chris schreef:

    Ik werd bijna jaloers, dat ik deze zelfuitgezochte voorstelling niet kon bezoeken. Alsof ik me niet kostelijk heb vermaakt in De Engelenbak! En dat ijsje, haal ik natuurlijk nog wel in.

  2. Stef schreef:

    Maar hoe smaakte dat ijsje? Net xo lekker als bij Sibille?

  3. Nee, niet zo lekker als bij Sibille. En ik vind de bolletjes ook typisch Hollands “zunig”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: