bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Trier

op 01/08/2012

De wekker stond traditiegetrouw weer op 8 uur. Bitchgenoot stapte uit bed en onder de douche en toen hij klaar was kondigde bitch aan dat ze er nog niet aan toe was. Omdraaien en slapen maar. Er bleef bitchgenoot niets anders over dan ook maar weer in bed te kruipen. Dan maar geen ontbijt. Om 10 uur was bitch uitgeslapen, om 11 uur werd ook bitchgenoot wakker. Heerlijk! Dat is vakantie!

We reden met de Ugly naar Trier om daar eens uitgebreid rond te kijken. We waren hier al eens eerder geweest met bitchkind en zijn peetooms (en waarschijnlijk ook oma) maar toen hadden we niet zo uitgebreid rondgelopen. Het was overigens geheel volgens verwachting een erg warme dag.

We hebben veel kerken gezien:
– de Basilica, die eigenlijk geen kerk was maar de aula van het Romeinskeizerlijk paleis. Uiteraard in latere eeuwen wel omgebouwd tot kerk. Een enorme ruimte waar geen pilaren in staan. Gewoon hele dikke muren en een stevig gewelf. Er werd druk geoefend door een organist en een trompettist die ’s avonds een concert zouden geven in dezelfde kerk. Zijn we niet naartoe geweest.
– de Gongalfkerk, helemaal ingebouwd tussen de huizen maar toch erg groot en licht. De mis van 12 uur was net achter de rug toen wij binnenkwamen.
– de St. Petersdom, een enorme kerk met veel Romaanse eigenschappen maar op sommige plekken ook een gruwelijk barok interieur. Veel grote trappen van marmer, een nagenoeg gesloten kruisgang (daar werd gewerkt), een ondergrondse ruimte met aartsbisschoppelijke graven. De trap-op en trap-af activiteiten sloeg bitch maar even over. De klimpartijen van gisteren hadden hun sporen nagelaten in het bitchlijf.
– de Liebfrauenkirche die pal tegen de St. Petersdom aan gebouwd was. Geen idee waarom, dat vertelde de reisgids van de ANWB niet. Deze kerk was wel veel kleiner en als gevolg van bombardementen in de Tweede Wereldoorlog voorzien van nieuwe ramen. We hebben nogal wat tijd besteed aan uitvogelen wat er in de ramen te zien was. Het onderschrift dat we ergens ontdekten bleek de naam en de woonplaats van de maker te zijn. Op de pilaren in deze kerk waren schilderingen van heiligen te zien die eruit zagen als opgeplakte posters. Heel apart.

Daar tussendoor hebben we regelmatig op terrassen in en uit de zon gezeten voor dorstlessers en maagvullers. In een parkje waar veel zwervers rondhingen, nuttigden we een bij Subway aangeschaft brood met vlees en salade. Ook weer een bijzondere ervaring. Het personeel had het vooral erg druk met elkaar en veel minder met de klanten. De voertaal was een Afrikaanse variant die wij helaas nog niet beheersen. Maar het was lekker.

Een ander rustpunt lag naast de Porta Nigra. Daar genoten we van een Hollands jongetje van 1,5-2 jaar dat druk in de weer was met eten en dingen op de grond gooien. Vrolijk ventje, heel kalme ouders die voor vertrek zelfs de geknoeide vla en de weggegooide frietjes van de vloer opraapten. Keurig.

De Porta Nigra hebben we deze keer ook maar eens van binnen bekeken. Het is een gigantisch bouwwerk dat in de Romeinse tijd alleen een poort in de stadsmuur was. Later is er een dubbele kerk gemaakt van het bovenste gedeelte. Met een goede flyer van de kassa was er veel uitleg en veel te zien. En veel trappen te beklimmen. Het bovenste gedeelte heeft bitch maar overgeslagen. Dat waren net iets teveel trappen. Het hele gebouw is zo’n 30 meter hoog. Dat komt overeen met een flat van 10 etages.
De rest van de tijd besteedden we aan rondslenteren over de markt, door de winkelstraat, door kleinere straatjes en genieten van wat er allemaal te zien was. Na het diner, waarbij de pastasaus het tot dan toe smetteloos witte t-shirt van bitch besprong, keerden we fileloos terug naar het hotel. Morgen weer verder.

Alle bitchfoto’s!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: