bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Hotel gezocht!

op 02/08/2012

Vandaag reageren we wel op de wekker. We staan braaf op, douchen, kleden ons aan en melden ons im Frühstücksraum. Lekker, bescheiden ontbijtje en dan de laatste spullen inpakken en wegwezen. Bitch kan het niet laten om nog even een foto van het bedlampje te maken. Niet vanwege de vorm, maar omdat je hem door simpel aanraken aan, harder en uit kunt zetten. Leuk! Ook van de Wifi-versterker wordt een foto gemaakt. Gewoon omdat het kan. En omdat hij het nauwelijks deed. Als bitchgenoot zijn mobiel op het netwerk gebruikte, dan had bitch geen bereik. Zo was het vanmorgen trouwens ook met de douche. Als er anderen aan het douchen waren, moest het warme water gedeeld worden.

We hebben besloten vanuit Trier de rivier de Saar te volgen. Het gidsje van de ANWB meldt al dat het geen spectaculair toeristisch gebied is, maar er zijn toch hele stukken die qua natuur ruimschoots de moeite waard zijn. We parkeren de auto in Saarburg. Een stadje waar we nog nooit van gehoord hadden, maar dat volgens de gids een leuk centrum heeft. En dat klopt. Mooie oude straatjes, een stevige waterval met onderaan diverse watermolens, volop geraniums (brrr ! – daar is bitch toch een beetje allergisch voor!) en een mannetje dat de dode bloemen eruit plukt, terrasjes, kerken en een heuse burchtruïne. We wandelen gezellig rond, doen dan een bakje op een terras met geraniums en wandelen weer verder.
Heel stoer begint bitch aan de klim naar de burcht. Ze heeft er zin in! Halverwege staat een kerk die we bekijken en dan ineens beginnen de krampen. Zo erg, dat bitch dringend naar een wc moet. De buurvrouw weigert daaraan mee te werken dus we zoeken snel het centrum en een wc op. Poe hé, dat was nodig! Met schone frisse darmen wagen we opnieuw een poging de burcht te bekijken, maar we kiezen nu wel voor de luie variant: met de auto. We kunnen lekker dichtbij parkeren nadat we een Zavatarello-achtig traject hebben afgelegd. Zónder schroeiend rubber! Het laatste stukje is toch nog een stevige klim en bitch besluit het beklimmen van de burchttoren over te laten aan bitchgenoot. Verstandige keus, blijkt alweer. De trappen zijn oud, steil, smal en laag. Niks voor bitch.

We verlaten Saarburg weer en rijden nu richting Saarbrücken. Rond half 1 draaien we een dorpje in om broodjes voor de lunch te regelen. Helaas is de bakker opgeheven en de supermarkt aan de overkant van de straat is deze weken ’s middags dicht. Een autochtoon op een trekker lacht me toe. “Fünf Minuten zu spät”. En, nee, een andere winkel is er niet. Jammer maar helaas. In Mettlach proberen we het nog een keer. Op de P staat een gezin met een winkelwagentje. Kwestie van volgen, besluiten wij. Na een stukje lopen parkeren zij hun karretje maar er is geen supermarkt te bespeuren. Het blijkt dat we terecht zijn gekomen in een dorp dat één grote outlet van Villeroy & Boch is. Winkel na winkel biedt serviesgoed en aanverwante artikelen aan. Dat gaat dus geen broodjes opleveren. Dan maar weer op een terrasje voor een bescheiden lunch i.v.m. de darmen. Het wordt een tosti Hawaii. Best lekker.

Na een blik op de Saar stappen we weer in en mag bitch rijden. Het gaat nu aan één stuk door naar Saarbrücken en geheel volgens de aankondiging van de gids wordt de omgeving steeds industriëler en steeds minder groen. Hoogovens, mijnbergen, enz. De stad zelf blijkt een moeilijk door te komen gebied te zijn. We zoeken ondertussen ook een hotel of Gasthaus, maar het lukt niet erg. Na drie kwartier doelloos rondrijden volgen we de bordjes richting snelweg en zoeken we buiten de stad naar een slaapplaats. De omringende dorpen stralen een troosteloosheid uit die depressiverend (nieuw woord, bestaat niet)  werkt. Huis na huis bars, maar aan hotels doen ze niet. Tegen alle vakantieprincipes in vergrijpen we ons aan de snelweg en vinden uiteindelijk in Blieskastel Hotel zur Post. Behoorlijk duur, maar er is geen keuze. Wel een mooie ruime kamer en een badzaal erbij. Hier kan bitch mooi het vervolg van de darminhoud kwijt! Ter compensatie “dineren” we op het nabijgelegen plein in een Bierstube met worst en frieten. Voor 13,40 hebben we onze buik vol. En dan nog wat erbij voor het vocht. Bij het eten drinkt bitch voorzichtig water, maar voor de zekerheid schaffen we een fles wijn aan voor op de hotelkamer. Een heerlijke riesling en ook al gekoeld. Het leven is goed.


One response to “Hotel gezocht!

  1. heetpadrone schreef:

    I want my rubber!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: