bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Ferragosto

op 15/08/2012

Zo, de blogfrequentie is laag, maar daarmee evenredig aan de activiteit hier in Italië. Het is hier heerlijk warm (zo rond de 30 graden) en dat nodigt niet uit tot het maken van uitstapjes e.d. We beperken ons tot boodschappen doen en zwemmen. De mannen maken zich ook nog druk in de tuin en met het installeren van een buitenlampje, maar bitch doet niks. Ja, commentaar leveren. Dat wel. Maar verder niks.

Vandaag was een feestdag in Italië: Ferragosto. 15 augustus vieren ze Maria Hemelvaart. En dat betekent niet dat ze dan massaal naar de kerk gaan. Nee, ze gaan lunchen. Uitgebreid. Onze padroni hebben zich deze gewoonte snel eigen gemaakt dus rond half één togen wij naar Piccolo Bacco in Montù Beccaria. Het werd een gezellige middag. We werden buiten ontvangen met een roze bubbelwijn en lekkere aperitivi: stukjes meloen, tomaten-mozzarella hapje. Gegrilde courgette met roomkaas, gegrilde aubergine, enz.
De rest van het menu werd binnen geserveerd. De antipasto was een klein taartje van geitenricotta in een tomatensaus. Het zag eruit als een griesmeelpuddinkje in bessensaus, maar het was hartig en heerlijk! Daarna kregen we twee primi. Eerst risotto met courgette en courgettebloemen en daarna tagliatelle met kappertjes en basilicum. De secondo, het hoofdgerecht, was varkensvlees in dunne plakjes met drie verschillende sausjes: een tapenade van zwarte olijven, één die ik niet meer weet en een tzatziki-achtig sausje. Heerlijk! Daarachteraan kwam nog een salade met tomaatjes uit eigen tuin. Het dessert bestond uit meloenbolletjes in rum en zoete dessertwijn. Ook alweer zo lekker. En dit alles natuurlijk overgoten met zeer veel… water. Bitch had aangeboden de Bob te zijn dus van alle heerlijke wijnen en drank die passeerden heeft zij slechts mondjesmaat genoten. Een klein beetje bubbels buiten en een klein beetje bubbels binnen. En van het alcoholrijke dessert heeft zij wel de bolletjes maar niet het vocht genoten. Daar heeft de kookpadrone zich over ontfermd.

Bitch en irripadrone hebben zich, zoals te verwachten viel, gezellig misdragen. Irripadrone dreigde al snel om bitch met water nat te gooien. Op haar beurt liet bitch een klomp ijs uit de wijnkoeler in de nek van irripadrone glijden. En toen irripadrone het ijs te pakken had, duwde hij het in het decolleté van de jurk (ja, echt! Een jurk!) van bitch. Zo werd er over en weer flink geklierd en uiteindelijk belandde er zelfs een schep parmezaanse kaas in de bitchboezem. Bitchgenoot en kookpadrone voerden ondertussen diepzinnige gesprekken over iets anders. Bitchgenoot declameerde voor de mannen nog even zijn monoloog uit “Op Hoop van Zegen”. Ook probeerde hij regelmatig de aangeboden etenswaren te fotograferen maar daar stak irripadrone geregeld een handje voor. Thomas was ontzettend braaf en werd daarvoor beloond met lekkere hapjes van de tafel. We hebben ons, kortom wel vermaakt.

Met drie enigszins aangeschoten heren reed bitch terug naar de villa. De gasten in het appartement begonnen zich al zorgen te maken dat we zolang weg bleven, maar een feestlunch in Italië duurt nou eenmaal lang. Het was 5 uur toen we terugkwamen. Er werd eerst even een duik genomen in het zwembad en vervolgens geslapen op diverse plekken in en om het huis. Zo rond een uur of zeven kwam er weer beweging in en werd er gesnoeid en gesproeid.

Het fotoalbum is ook weer bijgewerkt!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: