bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Kijken of koken?

op 17/08/2012

Voor vandaag, vrijdag de 17e, stond er een kookworkshop op het programma. De gasten uit het appartement – papa, mama en 2 meiden – gingen ook mee. Bitchgenoot nam op aanwijzen van de kookpadrone de lange route, door het dal. Meestal gaan we naar Bagarellum via een afsteekweggetje maar die weg was erg slecht. Zei hij.

Leda stond al op ons te wachten en ging meteen van start, nog voordat haar man Nando ons van een schort had voorzien. Op het menu stond schitta (pannekoekjes met mais of een uitje), dan ravioli gevuld met pompoen/Parmezaanse kaas in een sausje van porcini (eekhoorntjesbrood). Vervolgens coppa (nekspek van het varken) gebakken in de Römer Topf met kruiden en balsamico azij en daarbij aardappels uit de oven. Het toetje was apfelstrudel op zijn Italiaans. Eén grote dikke, goed gevulde taart met appel, abrikoos, abrikozenjam en rozijnen.

Eigenlijk geeft Leda helemaal geen workshops, maar watchshops. Ze praat vijf kwartier in een uur. In het Italiaans. Ze legt keurig uit wat ze doet en waarom en kookpadrone zorgt voor een heldere vertaling. Ze praten tussendoor ook regelmatig over andere dingen, die dan voor het gemak maar niet vertaald worden.
De mannen, bitchgenoot en papagast, mogen helpen met het kneden van het deeg voor de ravioli. Als Leda het naar tevredenheid heeft uitgerold en gevuld met het pompoenkaasmengsel mag iedereen helpen met het dichtvouwen. Niet zomaar even flap, flap. Nee, het moet dichtgevlochten worden. Enigszins onzeker pakt bitch een flapje met vulling en waagt een poging. En zomaar in één keer lukt het. Iedereen is vol bewondering, Leda incluis. De dag van bitch kan niet meer stuk. Zijn die rotreumahandjes toch nog ergens goed voor!

Tegen een uur of 1 schuiven we aan tafel en genieten we van alle bereide gerechten. Het is heerlijk! Thomas en snoei/snaaipadrone komen ook lekker mee-eten. Er vloeit ook rijkelijk Bonarda en het is erg gezellig! Bitch bobt weer vandaag, dus zij keert redelijk fris terug in de villa. We storten ons in het zwembad en aansluitend in de tuinstoelen voor lezen, puzzelen, slapen of wat dan ook. Het avondeten slaan we over, we zijn vol genoeg.


One response to “Kijken of koken?

  1. Klierripadrone schreef:

    Maar de avondwijn slaan we NIET over 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: