bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

HEMA

op 06/10/2012

Afgelopen week was HEMA-week. Eerst was daar op zaterdag de musical. Serieus, een echte musical over de HEMA. Bij het bestellen van het nieuwe theaterabonnement in april hadden bitch en bitchgenoot daar al kaartjes voor gereserveerd. En na afloop van de voorstellingen van VIVO kreeg het hele VIVO-koor een gratis kaartje aangeboden voor deze musical. Toen waren het er drie. Het lag voor de hand dat bitchkind mee zou gaan en die wilde ook wel. Helaas besloot zijn werkgever, een ander grootwinkelbedrijf, dat er uitgerekend op 29 september ’s avonds geteld moest worden. Iedereen moest komen werken na sluitingstijd. Bitch besloot daarom het kaartje via facebook aan te bieden. Al snel reageerde de muziekstagiaire die bitch vorig jaar geweldig geholpen heeft bij de eindmusical. Dat was dus snel geregeld. Zij mocht mee.

We troffen elkaar in de hal van het theater waar het al aardig rood begon te kleuren. Het was ook nog eens Dress Red Day en veel bezoekers hadden daar gehoor aan gegeven. Naast de vele bekende gezichten van het VIVO-koor waren er een heleboel zogenaamde “hoi-relaties”.
Ex-stagiaire nam plaats naast bitchgenoot op rij 6 en bitch voegde zich bij de koorleden die verspreid zaten over de rijen 16 t/m 18. Helaas zaten links en rechts van bitch geen koorleden, maar dat mocht de pret niet drukken. De voorstelling was erg leuk. Goede acteurs, leuke grappen, een decor dat erg deed denken aan ons VIVO-winkeltje in de buitenlucht. Hilarisch waren de dansende rookworsten en tompoucen. Het stuk voor de pauze had – vonden veel mensen – wat korter, sneller gemogen. Na de pauze zat de vaart er lekker in. Wat ons betreft had het mogen eindigen met de uitnodiging voor de bruiloft, maar de regisseur liet het nog even zinloos doorsudderen. Geeft niet, het was nog een try-out. Ongetwijfeld verandert er nog wel het een en ander.
Na afloop van de voorstelling was er champagne omdat met deze voorstelling het theaterseizoen geopend werd. En er was natuurlijk worst!

Dezelfde dag werd er in het dorp waar bitch werkt een HEMA geopend. Afgelopen vrijdag heeft bitch daar eens rondgekeken. Het is schattig. Een nieuw gebouwd oud huis met daarin een kabouter HEMA’tje. Alles was er: pyjama’s, wekkers, handdoeken, schriften, kaarten, fietsbanden en natuurlijk worst. Maar alleen koude worst. Geen warme. En dat is nou precies wat een HEMA tot een echte HEMA maakt: de geur van warme worst. En die ontbrak. Jammer.


2 responses to “HEMA

  1. Geniale ondertitel: de worst musical ever!
    Nu is het wachten op de AH Erlebnis

  2. gabbertje25 schreef:

    Een paar van mijn ‘kinderen’ spelen mee…Leuk hè!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: