bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Bitch in Italië

op 24/10/2012

Bitch is helemaal alleen in de villa van de Padroni. De ene padrone is naar de sommeliercursus. Laat bitch per smartphone weten dat de lector van vanavond dezelfde inhoudsloze OH is als afgelopen maandag. Wordt hij niet blij van. De andere padrone is naar het gospelkoor. Die smst niet tussendoor maar maakte zich vooraf erg zorgen over de achterblijvende bitch. Of er wel sap was in de koelkast. Nou, bitch redt zich wel.

Sinds jl. zaterdag zit bitch ondergedoken in de villa en dat bevalt uitstekend! Bitch slaapt (dagelijks tot een uur of 10), bitch zit in de zon (zolang deze schijnt), bitch leest (op de e-reader van de padroni), bitch puzzelt (in haar eigen puzzelboekje), bitch wandelt (met het hondje) en bitch smst wat (met de achtergebleven bitchgenoot). Kortom, het leven is goed en bitch komt bij.

Bitch heeft de laptop thuisgelaten. De mail wordt dagelijks op de telefoon gecheckt maar niet beantwoord want dat is te ingewikkeld. Maar nu de beide katten van huis zijn, is bitch stiekem achter de pc gekropen om een beetje te bloggen. De proefpadrone weet ervan en zei per sms dat het niet mocht, maar bitch is niet te stuiten.

Afgelopen zaterdag bracht het vliegtuig bitch vanuit het druilerige Amsterdam naar het zonovergoten Milaan. Dat is wel bijzonder. Speciaal voor bitch is het prachtige weer voor een weekje teruggekeerd. Volgende week gaan de temperaturen hier naar onder de 10. Net als in Olanda. Bitch werd opgehaald door jodelpadrone en blafbeest. Proefpadrone had een wijnproeverij (om 11 uur ’s ochtends??? vroeg bitch zich af…). Niet dus, de proeverij is op 10 november. Oliebol! Lekker koffiegedronken op het gastenterras want er zijn geen gasten. ’s Avonds eten bij Amici Miei, waar bitch nog even overenthousiast het asfalt knuffelde op weg van de P naar het R. Schade: schaafwond en blauwe plekken op het rechterbeen. Gaat wel weer over.

Zondag in de middag naar de wijnproeverij bij Mazzolino, waarnaar natuurlijk eerst uitgebreid gezocht moest worden. Korte rondleiding door de kelder, puur voor de vorm, en daarna proeven. Erg lekkere wijn en en met een sommelier in opleiding natuurlijk heel verantwoord geproefd. De duurste wijn was het lekkerst. Een pinot nero uit 2008. Daarvan wat voorraad ingeslagen en toen snel weer naar de villa. Avondmaal in Cigognola. Van de zomer ontdekt als goed pizza-alternatief. De pizza’s waren tóp, de muziek was live. En oorverdovend. Een goed gesprek zat er niet in en het hondebeest lag te trillen op de grond. Snel weer vertrokken.

De dagen daarna? Dolce far niente! Gewoon lekker niets doen behalve de aan het begin omschreven eenvoudige activiteiten.

Foto’s volgen. Lukt niet zo goed.


One response to “Bitch in Italië

  1. sommelierpadrone schreef:

    Zondag sneeuw!!!! Bitch blijf!!! Niet voor de gezelligheid maar om ervoor te zorgen dat de zon ook blijft 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: