bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

De “nothing box”

op 07/11/2012

“Doe jij wel eens niks?” vroeg een medewerker van P&O deze week aan bitch. Na enig denken stelde bitch vast dat het antwoord eigenlijk “nee” is. Zelfs als ze, zoals nu, een blogbijdrage schrijft, dan gaan de gedachten richting werk:
– O ja, zo nog even een mailtje sturen aan woensdagcollega;
– Kijk, een mailtje dat er een bericht is op basisschoolnet. Even snel kijken.
– Als ik toch mijn agenda hier naast me heb liggen, kan ik meteen wel even…
– enz.

De P&Odame vertelde vervolgens dat veel vrouwen moeite hebben met niks doen, terwijl mannen daar juist goed in zijn. Niet dat mannen lui zijn, maar zij zijn prima in staat om te focussen op één ding of om even nergens aan te denken. Vandaag is bitch maar eens gaan googelen en al snel stuitte zij op een artikel van Jim Valeri. Hij legt de nadruk – als het gaat om de nothing box – vooral op het focussen. Als een man auto rijdt, dan is hij gefocust op het autorijden. Als zijn vrouw dan vraagt “waar denk je aan” is het antwoord meestal “nergens aan”. En dan begint het gezeur (hier spreekt bitch weer). Want de vrouw begrijpt niet dat de man nergens aan denkt. Ze maakt zich meteen zorgen want voor de vrouw is het niet normaal dat je zomaar “nergens aan denkt”.  Zie ook het liedje van Klein Orkest – Laat mij maar alleen.

Bitch dacht na over haar eigen genoot en de nothing box. Conclusie: hij heeft hem en hij gebruikt hem! Als bitchgenoot zit te lezen dan zit hij absoluut in zijn nothing box. Zelfs de vraag of hij koffie wil, dringt niet door! En dat wil wat zeggen…

Maar bitch heeft dus geen nothing box. En het advies van P&Odame was toch om af en toe eens niets te doen. Met een kopje koffie uit het raam staren, beentjes op de bank zónder laptop, en dat soort dingen. Als bitch leest, dan is het hoofd wel rustig, maar het is niet zo dat de wereld dan niet meer bestaat. Bitch hoort wél de aangeboden koffie. We gaan het oefenen. Niks doen. Straks de laptop weg en tv kijken. Niet helemaal niks, maar een goed begin.

Zou er een Nederlandse term voor zijn? “Niksdoos?” Mooi doel voor bitch: een niksdoos worden. 🙂


5 responses to “De “nothing box”

 1. gabbertje25 schreef:

  Geen laptop en géén tv kijken. Gewoon niks doen…….moeilijk zat!

 2. Fietsvriendin heeft de blog ook gelezen. Ze stuurde bitch de volgende link: http://www.youtube.com/watch?v=UiVCD9QMAMI
  Erg leuk!

 3. nietsnutpadrone schreef:

  Meditatiemuts? lukte toch aardig in italie

 4. nietsnutpadrone schreef:

  Bij homo’s komen beide varianten voor, of is er gewoon sprake van een bootsdoos?

 5. Anka schreef:

  En gisteren dan??? Toen gaf je toe dat je niks deed!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: