bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Kerstboom

op 20/12/2012

2012-12-18 21.09.40Het was druk en het was raar. Door de repetities en voorstellingen van bitchgenoot viel het niet mee om een kerstboommomentje te prikken. Maar Kerstmis zonder boom, daar was bitch niet voor te porren. Maandagochtend bij het ontbijt een berichtje voor bitchgenoot achtergelaten. Of hij een kerstboom wilde kopen, dan zou bitch hem dinsdagavond opzetten. Zo gezegd, zo gedaan. Bitchgenoot kocht boom, zette die samen met bitchkind in een standaard en sleepte de dozen met versiering naar beneden. Vertrok dinsdag na het avondeten naar Amsterdam en aan bitch de mooie taak om de boom op te tuigen.
Het was drie keer niks. De afgelopen jaren was de kerstversiering een klus van bitch en -kind. En die was er ook al niet. Die woont namelijk op zichzelf en heeft het daar druk genoeg mee.
Er bleef niets anders over dan een kerstmuts en SKY-radio op te zettem en aan de slag te gaan. En het resultaat mag er zijn. Na een avond ploeteren was de boom versierd, was het raamptrappetje van schoonmoeders in de kliko beland wegens “kapot”, hing er iets aan de voordeur en voor het keukenraam (iets heel kleins, hoor), zijn de ontvangen kerstkaarten opgehangen, hangt de ministal aan de  klok en is de grote kerststal voor het eerst sinds de laatste opknapbeurt wee neergezet. Lekker volle stal op een te klein plankje.

Nu is het tijd om ervan te gaan genieten. Kerstfeest op school is achter de rug (was erg gezellig). Nog één halve dag werken en dan lekker boekjes lezen onder de kerstboom. Overige foto’s lukken weer eens niet. Wordt vervolgd!

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: