bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Eenzame kerst

op 25/12/2012

2012-12-25 08.36.24Daar zit bitch dan. Eerste kerstdag 2012, moederziel alleen aan het kerstontbijt… Hoe kan dat nou?

Kerst begint altijd met de nachtmis. In het geval van bitch vaak TWEE nachtmissen. Om 7 uur was er de gezinsviering in een naburige kerk, waar het jeugdkoor van bitch’ eigen parochie zong en het kerstspel speelde. Een leuke viering met heel veel heel onrustige – want nooit kerkbezoekende – kinderen in de kerk! Erg rumoerig, maar toch wel gezellig.
Om 10 uur zat het complete bitchgezin samen met de Koogse Connectie in de banken van de eigen kerk. Iedereen strak in de kerstkleertjes, bitchkind zelfs met een meer dan ingewikkelde knoop in zijn stropdas waar hij de hele avond op geoefend had. Vergeten te fotograferen. Het koor (o.l.v. een topdirigent en begeleid door de pianist, een fluitiste en een toeteraar) was in vorm. Kwamen goed over. Voor de rest werd een echte boodschap gemist, maar evengoed was er wel het kerstgevoel toen het voorbij was. Veel zoenen gewisseld met alle bekenden en toen was het tijd voor de volgende traditie.
Al jarenlang reist het bitchgezin na de nachtmis naar het huis van de pianist en vrouwvandepianistvriendin om daar een sfeervol kerstontbijt te nuttigen. Samen met nog een aantal vrienden wordt de viering geëvalueerd, wordt er de favoriete kerstmuziek van het lopende jaar geluisterd (af en toe erg hard voor het tijdstip van de nacht) en wordt er gegeten en gedronken. Ook deze nacht. En omdat het maandag was (althans tijdens de nachtmissen) mocht bitch niet drinken. Wekelijkse dosis pillen tegen de reuma geslikt. de mannen daarentegen hebben zich liefdevol over de champie, de witte wijn en de prosecco ontfermd, zodat het pianogezin niet zou blijven zitten met een enorme voorraad drank omdat bitch niet meedeed…
Afijn, om kwart voor drie reed bitch de ugly met de aangeschoten mannen (echt, ze waren niet laveloos) terug naar huis, waar de helden aankondigden dat ze toch maar niet mee zouden gaan naar de kerk waar om 10 uur ’s ochtends opnieuw het kerstspel met de kinderen wordt uitgevoerd. Maar dan nu in de eigen kerk. 

Dus zit bitch in haar eentje aan het kerstontbijt. Maar vanmiddag zijn de mannen weer fris en fruitig, komt de Koogse Connectie op bezoek en kunnen we samen het spel spelen dat het bitchgezin mocht ontvangen van het pianogezin: scrabble. Met een “best before”-datum erop want de letters zijn van chocola.

Fijne kerst allemaal!

2012-12-25 08.39.34 2012-12-25 08.40.00


One response to “Eenzame kerst

  1. kertspadrone schreef:

    Leuk Like LIk (chocola). Driemaal woordwaarde!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: