bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Adviezen

op 27/02/2013

Adviezen voor bitch
De afgelopen dagen heeft bitch weer de nodige nuttige adviezen gekregen om haar toekomst vorm te geven. Toevalligerwijs (?) valt het traject van gesprekken met de werkgever samen met een heel ander traject. Bitch heeft zich aangemeld voor een wetenschappelijk onderzoek naar reuma en werk. Afgelopen maandag was daarover een gesprek met een arbeidsdeskundige gepland en de inhoud daarvan overlapte voor een groot deel de gesprekken met P&O van voor de vakantie.
Deze deskundige stelde vast dat bitch haar werk eigenlijk best leuk vindt, maar dat er een probleem is met de beschikbare energie. Voor het eerst in de 14-jarige reuma historie hoorde bitch dat niet alleen de reuma, maar ook de methotrexaat een energievreter is. Dat was nieuw en dat verklaart waarom bitch op werkdagen regelmatig op de bank in een diepe slaap valt na thuiskomst. Dat is één van de punten die aangepakt gaan worden in de vorm van hulp bij “energiemanagement” (jawel!). En toch maar eens gesprekken met een psycholoog of een maatschappelijk werkende om het reumaprobleem die aandacht te geven die het verdient. Er werd maandag gevraagd of bitch de reuma wel geaccepteerd had. Het antwoord was dat bitch sinds vorig voorjaar geaccepteerd had, dat ze de reuma nog niet geaccepteerd had. Bottomline is, dat je zo’n kwaal gewoon niet wilt. Het komt niet uit, het past niet in het schema en het duurt te lang. 
In en na de vakantie heeft bitch een ander advies al uitgevoerd. Een aantal mensen rondom bitch is gevraagd een lijstje te maken van haar sterke en zwakke punten. Spannend, hoor. 

Adviezen van bitch
Deze week was het ook de hoogste tijd om de kinderen van groep 8 te voorzien van een definitief advies voor het voortgezet onderwijs. Maandagavond waren de eerste gesprekken, de rest volgt donderdag. In de maandagsessie zaten drie kinderen die bitch graag een HAVO-carrière gunt, maar waar op één of meerdere onderdelen de score net te laag was. Afspraak is dat je dan contact opneemt met de gewenste VO-school om de zaak te bespreken. Dat is vandaag gebeurd en na de gymles kon bitch de betrokken kinderen blij maken: ze mogen zich alle drie inschrijven op de HAVO-school. Wat is het toch fijn om goed nieuws te mogen brengen! Glimmend van trots vertrokken de kids naar de administratie om het goede nieuws aan hun ouders te melden. Twee van de drie ouders verschenen ’s middags al met de ingevulde inschrijfformulieren. Ze hadden niet kunnen wachten!


2 responses to “Adviezen

  1. gabbertje25 schreef:

    Spannende tijd voor je, maar vooral ook leuk. Hoe klote reuma ook is, reuma heb je, maar je bent het niet! Het is gewoon als het hebben van een tweede baan, tijdrovend en vreselijk vermoeiend.
    Bij je kwaliteiten kun je alvast zetten dat je vertrouwen wekt. Je bent de eerste die er kennis van neemt en je opmerkingen over mijn product hebben me zo goed gedaan dat ik ieder klein gestolen uurtje er weer aan werk! En ja, goed nieuws is het leukste om te brengen, maar ook om te ontvangen. Dus steek deze veer maar in je ……

  2. stef7sa schreef:

    Energiemanagement, watermanagement, wat maakt het uit …
    Sterkte-zwakte analyse … Kortom: een crisis biedt ook kansen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: