bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Medisch nieuws

op 10/04/2013

reumatoloogVandaag stond weer een bezoek aan de nieuwe reumatoloog op het programma. Het door hem geadviseerde slikschema voor de methotrexaat bevalt goed. De misselijkheid is – mede door maagbeschermers – een stuk minder. Dat maakt dat bitch een trouwe slikker geworden is en dat is natuurlijk alleen maar goed voor de reuma. In het verleden was elke smoes welkom om een weekje over te slaan, maar sinds de nieuwe slikmethode gaat het goed. Zelfs met Kerstavond en Oudjaar (beide op een maandag in 2012) heeft bitch braaf geslikt en de festiviteiten genoten op een glaasje water.
Tijdens de afspraak van vandaag werden de foto’s besproken die in december gemaakt zijn van handen en voeten. Dat zijn de plekken waar het eerste slijtage ontstaat bij bitch’ soort reuma (RA). Omdat de reumatoloog in het ZMC ook kan kijken in de dossiers van het voormalige reumacentrum in Amsterdam kon hij de voorgaande foto’s vergelijken met de meest recente serie, gemaakt in het ZMC. Het viel onmiddellijk op dat de opmerkingen van de radioloog in Amsterdam in een vrije interpretatie door de vorige reumatoloog in het dossier van bitch waren verwerkt. Voorbeeld: de radioloog meldt dat er sporen van slijtage te zien zijn in de rechterpols. De reumatoloog rapporteert dat er geen noemenswaardige slijtage zichtbaar is op de foto. En bij de voeten dus ook zo’n soort verhaal. De conclusie van de vergelijking Amsterdam-Zaandam is dat er geen zichtbare verschillen zijn tussen de foto’s. Dat is goed nieuws, voor wie het niet meer volgt.
Daarna volgde het vaste rondje knijpen en voelen, wat inhoudt dat de reumatoloog knijpt en dat bitch dat dan voelt. Ook daar waren de bevindingen niet anders dan in de vorige knijp&voelsessie. Ook weer klaar.

pillenEn toen had bitch nog een vraag. Het onderzoek Care for Work is inmiddels in volle gang. Over het gesprek met de arbeidsdeskundige deed bitch in een eerdere blog verslag. Vorige week werd bitch in het kader van dit onderzoek op haar werkplek bezocht door een ergotherapeut. Onthoud dit laatste woord. Het bezoek bestond uit een korte observatie op de werkplek, een gesprek met leidinggevende (=(niet)fietsvriendin), een gesprek met bitch en een gesprek met z’n drieën. De gesprekken gingen over de knelpunten in de werksituatie. In het geval van bitch gaat het vooral om energieknelpunten. Praktisch is alles wel goed geregeld (lokaal op de begane grond, digibord, grote kinderen die veel zelf kunnen, betrokken collega’s die weten dat bitch soms hulp nodig heeft en die dan bieden). Maar qua energie is het ingewikkelder. Daar werd uitgebreid over doorgepraat. De ergotherapeut (v) maakte aantekeningen op een multoblaadje want ze was de officiële formulieren vergeten. Aan het einde van het gesprek adviseerde zij bitch om eens te gaan praten met een … ergotherapeut! Daar keken leidinggevende en lijdende nogal van op. Deze mevrouw wás toch een ergotherapeut??? Na haar vertrek hebben we elkaar maar eens aangekeken en er om gelachen.
Bij de reumatoloog werkte dit verhaal ook nogal op de lachspieren. De ergotherapeut die een ergotherapeut adviseert. Hij wilde bitch best doorverwijzen maar veranderde tijdens het schrijven van de verwijzing van strategie. Niet een ergotherapeut maar een reumaconsulent mag bitch gaan helpen met de energieknelpunten.
Opgetogen ging bitch naar de afsprakenbalie. Er zat zowaar vaart in het hele traject. Nou ja, tot de afspraak gemaakt werd. Maandag 3 juni is er plek. Wordt vervolgd, dus.


One response to “Medisch nieuws

  1. Ergerpadrone schreef:

    Klinkt goed, ergo ga zo door! Nog gesproken over de revolutionaire nieuwe therapie?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: