bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Filmpje kijken

op 21/04/2013

spangasAls juf is bitch niet zo gecharmeerd van zomaar filmpjes kijken. Maar een digibord in de klas biedt wel veel mogelijkheden om het lesmateriaal aan te vullen met beeldmateriaal. Wat kijken we zoal?
– ’s ochtends om 8.45 jeugdjournaal, ongeveer twee keer in de week;

– schooltv weekjournaal elke vrijdag;
– tijdens de lunchpauze Spangas, Checkpoint en soms FC Kip (wat bitch betreft op het randje van wat nog kan);
– bij de WO (wereldoriëntatie)-vakken de filmpjes die de methode aanbiedt.

Het leuke van Spangas en Checkpoint is, dat de kinderen er zelf om vragen. Het zijn allebei vrij brave programma’s. Spangas is een soap over het leven op het voortgezet onderwijs. Dat vinden ze natuurlijk heel spannend. Het is allemaal heel braaf. Het enige waar ze moeite mee hebben is dat er homo’s en lesbo’s in de serie voorkomen. Maar daar moeten ze maar aan wennen! Checkpoint is een programma met testen en onderzoeken op allerlei terreinen. Heel educatief en verantwoord (EO) en toch leuk.

13 in de oorlogDaarnaast hebben we de afgelopen weken regelmatig gekeken naar de dvd “13 in de oorlog”. De groep bereidt zich voor op het bezoek aan het Anne Frankhuis op 7 mei. De geschiedenismethode behandelt de Tweede Wereldoorlog globaal in groep 6 en in groep 8. Voor het Anne Frankhuis vindt bitch dat er meer nodig is. In 13 afleveringen krijgen de kids in een combinatie van historische beelden en nagespeelde scènes een veel beter beeld van wat er gebeurd is. En er wordt niet alleen gekeken, ze hebben een schrift waarin ze van elke aflevering een samenvatting maken. Heel nuttig! Ze kijken heel aandachtig, onthouden beter wat ze gezien hebben doordat ze het ook nog eens opschrijven en ze oefenen in het maken van samenvattingen, iets wat ze best moeilijk vinden. En daarbij vinden ze het ook nog interessant. Er is altijd veel te vragen achteraf.
Vrijdag heeft bitch daar ook nog een aflevering van het Klokhuis aan toegevoegd, waarin Anne Frank het onderwerp was. Komende week nog wat aanvullende lessen en dan is de club er wel klaar voor!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: