bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Bitch op de bek

op 12/07/2013

afscheidDe vakantie is begonnen. Bitch was in de eerste week redelijk relaxt. Geen musical gedaan, maar een alternatief programma dat veel minder stress opleverde. Is goed bevallen. Het afscheid van de kids was sowieso erg gezellig! Maandag 1 juli een bbq. Lekker weertje, lekker gegeten en leuk spelletjes gedaan. Als afsluiting watertrefbal, de kids tegen de aanwezige juffen en meester. Vonden ze geweldig! Zo maar ineens was het al 8 uur, tijd om af te sluiten. Dinsdag de afscheidsavond met de ouders en andere familieleden. De kinderen hadden zelf aangegeven dat ze geen musical wilden dus we hadden een voorstelling gemaakt met korte stukjes dans, tekst en filmpjes. Niet heel lang, wel erg leuk. En aan het eind voor elk kind een limerick van juf. Viel ook goed in de smaak.

Door deze relaxte afsluiting was bitch afgelopen donderdag helemaal klaar voor de vakantie.  Zelfs vooraf al dingen geboekt: een hotel in Maastricht, een lunch in Maastricht, een huisje bij de Moezel en een huisje bij de Neckar.

Maar het begon dus met Maastricht. Van tevoren nog even met de auto naar de garage. Hij startte wat moeizaam en we wilden niet dezelfde toestanden als in 2012. Opname-element vervangen en hij liep weer als een tierelier. Donderdag auto ingepakt en toch nog maar even naar de dokter voor een kuurtje antibioticum: blaasontsteking. En nog snel even een Blombestelling gepost.

hotelRond half 3 waren we in Hotel Pastis waar we hartelijk ontvangen werden met een kopje koffie. Op loopafstand van het centrum dus de volgende actie was, inderdaad, lopen naar het centrum. Kriskras door allerlei winkelstraatjes en vervolgens op zoek naar een apotheek want bitch bedacht ineens dat ze een medicijn vergeten was. Dankzij de lieve assistente van de vervangdokter was het snel geregeld. Faxje naar de apotheek en bitch had haar maagbeschermertjes alsnog in handen.
Daarna was het tijd voor biertjes op terrasjes, uitzichten over de Maas, nog meer straatjes, Vrijthof, biertje, eten en nog meer straatjes op weg naar het hotel. We hadden al een aardige indruk gekregen van de stad: gezellig, bruisend en warm!

Voor de vrijdag hadden we zowaar een echt plan gemaakt. ’s Ochtends naar de markt. Onderweg daarheen een rondleiding met een gids besteld bij de VVV. Na de markt lunchen bij “De Twee Heeren” (Due Padroni?) met de bon die bitch van de pianist en vrouwvandepianistvriendin had gekregen voor haar verjaardag. Een heerlijke sandwich met zalm en garnalen! Jammie!!!

couponDe markt was druk en gezellig. Veel kramen met stoffen, maar ook vis, kaartjes, mobielhoesjes, bloemen, planten, enz. Bitch leefde zich uit met haar telefoon. Vooral kleurrijke composities geschoten. Leuk om te doen, maar ook lastig. Al die mensen liepen steeds maar door beeld.

Na de lunch gingen we naar de VVV waar de wandeling zou starten. Een aardige, gezellige meneer leidde ons door de stad en vertelde veel leuke verhalen. Na de bezichtiging van de oude stadsmuur klommen we naar de achterkant van de Servaaskerk en daar lag in de stoep zo’n k-kinderkopje los. Natuurlijk vond bitch dit kinderkopje en landde ze languit op het plaveisel. Schaafje op de elleboog en verder stijve arm en been rechts. Niet zo handig.

stoeltjesHet Vrijthof was helemaal volgezet met stoeltjes in verband met de concerten van André Rieu. Bitch en bitchgenoot hoeven hier niet zo nodig heen. Zeker niet toen we bij de VVV de prijzen hadden gezien. Bitchkind denkt daar anders over. Op het moment dat bitch dit berichtje typt, zit bitchkind daadwerkelijk op het Vrijthof te genieten en misschien zelfs wel mee te deinen. Hoe raar kan het lopen.

Na de wandeling bezochten we de Polare-boekhandel die gehuisvest is in de Dominicanerkerk. Vreemd om te zien, maar toch mooi. Hierna begon de tocht van terrasje naar bankje aan het water naar terrasje naar OLV-plein alwaar weer een terrasje. Daar hebben we ook gegeten. Veel mensen, maar tegen half negen was het aardig leeggelopen. Allemaal naar André. André ging trouwens ook naar André. De buren op het terras begonnen ineens heel opgewonden te praten. Ze zagen op een ander terras André van Duin zitten. Ze raakten er maar niet over uitgepraat. Een van de dames stond zelfs helemaal op om een foto te maken. Lekker belangrijk!

Om 10 uur waren we weer terug in het hotel. Bitchgenoot in bad en bitch aan de blog. Morgen reizen we verder. Het begin was tóp!

Meer foto’s


One response to “Bitch op de bek

  1. gabbertje25 schreef:

    Geniet er maar van en voor straks; groeten aan de ‘heeren’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: