bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Bitch in de grot

op 27/07/2013

Tja, na een enthousiaste herstart van de blog is bitch neergestreken in een Duits dorpje bij een Duitse mevrouw die waarschijnlijk nog nooit van WiFi gehoord heeft. Ook het bereik van de telefoon laat te wensen over. Heel af en toe komt er een smsje binnen van de smspadrone of van het bitchkind. Dat laatste natuurlijk alleen na een eerste smsje van bitch. Eigenlijk is het wel rustig. Totdat bitch aan dit verslag begon was de laptop nog niet uit de tas geweest. Wat hebben bitch en haar genoot zoal gedaan sinds de laatste blog?

Zaterdag 13 juli 2013

St. PietersbergEen beetje uitgeslapen maar we moesten op tijd uitchecken. De ontbijtjes in het hotel zijn lekker. Niet overdreven veel keuze in het buffet maar wel lekkere dingen. En eitjes op bestelling gemaakt. Met alle bagage weer in de auto rijden we de Luikerweg uit en parkeren de auto voor het Chalet op de St. Pietersberg. Koffie gedronken en een kaartje gekocht voor een rondleiding in de mergelgrotten. De route is niet elektrisch verlicht, er gaat een aantal gaslampen mee. Dat geeft een onstabiel beeld van de omgeving, waaraan bitch even moet wennen. In de groep lopen ook twee Italianen  mee. De gids vraagt of ze Engels spreken en ze zeggen dat ze dat een beetje kunnen. Maar de eerste opmerking van de gids – ‘Stay close to me.” – begrijpen ze al niet.
We krijgen te zien hoe de mergelblokken werden uitgegraven, hoe in de tijd van Napoleon mensen woonden in de grotten compleet met de veestapel en ook hoe je de uitgang weer kunt vinden. Vooral gewoon de gids volgen.
De lieve bitchgenoot haalt de auto op en dan rijden we naar een supermarkt. We hebben de komende twee weken een huisje gehuurd en dan moet je dus je eigen ontbijt maken. Onze Miep voert ons vrij soepel naar Tellig, een klein dorpje vlakbij Zell am Mosel. Onderweg zoeken we een rustig plekje voor een picknick en na een uurtje rijden we weer. Bij Kinderbeuren is een omleiding en als Duitsers omleiden, dan doen ze dat goed. Maar trouwe Miep vindt voor ons de juiste weg en even na vijf uur arriveren we bij Frau Hastenpflug. De koffie is klaar en er is zelfgebakken taart bij. Ook krijgen we een fles zelfgebrouwen appelsap en twee potten jam, eveneens uit eigen keuken. Het huisje is helemaal gelijkvloers. Heerlijk voor bitch! Het uitzicht is mooi. We kunnen lekker voor de deur zitten met een bakkie koffie of een biertje.
Voor het avondeten rijden we naar een nabijgelegen dorp, Blankenrath, waar we op het terras van een drukke pizzeria  terechtkomen. Lekker gegeten. Pizza natuurlijk.

Zondag 14 juli 2013

Er is altijd wel een bank voor de bitchbeentjesHeerlijk uitgeslapen! Dat is het voordeel van zelf je ontbijtje maken. Rond het middaguur brunchen we aan de buitentafel met een lekker gebakken eitje. Want dat kregen we ook nog van onze gastvrouw: een doos met eitjes van de eigen kippen. En een fles bronwater. Ook nog.
We maken er verder een rustdagje van. Boekje lezen, af en toe kijken of de telefoon het al doet, puzzeltje maken en weer een boekje lezen. ’s Middags maken we gebruik van de schaduwrijke tuin van Frau H. We installeren ons met een kussen op de stoelen en al snel komt Frau H. aandribbelen: extra stoel voor onder de bitchbenen, kussentje daarop, de krant (nieuws voor bitchgenoot en de bijlagen voor bitch).
Aan het einde van de dag zakken we de berg af naar Zell en eten op het terras van Der grünen Kranz. Bitch mag geschnetzeltes Stroganoff en bitchgenoot eet Schweinebäckchen. Allebei erg lekker. We lopen nog een rondje door het inmiddels uitgestorven Zell en keren dan terug naar ons huisje.

Maandag 15 juli 2013

Al vroeg, zodra de deur open is, staat Frau H. weer voor de deur. Vandaag heeft ze een emmer aalbessen voor ons. Ze doet erg haar best, maar wij worden een beetje nerveus van het goede mens. Na een simpel ontbijtje gaan we op zoek naar een supermarkt en een tankstation. Na enig rondrijden in Blankenrath vinden we de super. Eten gekocht en koffie en thee. Tot nu toe heeft bitchgenoot oploskoffie gedronken die we nog in de picknicktas hadden. Koffie en thee hadden we gewoon niet aan gedacht. Als we de boodschappen achterin de Kangoo laden, ziet bitchgenoot ineens de krat met boodschappen voor de Padroni staan. Met daarin zo’n 15 pakjes thee. Hoezo geen thee…
Traben-TrarbachWe bergen de boodschappen op en stappen weer in de auto. Het idee is om naar Idar-Oberstein te gaan waar men dingetjes doet met edelstenen. Het zit niet mee. Eerst kloppen de wegnummers niet, waardoor we denken  dat we verkeerd zitten. Dan is de weg die we willen rijden afgesloten en een omleiding is niet aangegeven. Tot slot stelt bitchgenoot vast dat de benzine zo goed als op is en wordt dat de eerste prioriteit. We komen uiteindelijk terecht in Traben-Trarbach en als de tank weer vol zit, besluiten we om wat rond te wandelen door deze gezellige stad. Eerst koffie natuurlijk en dan over de brug van Traben naar Trarbach. Leuke kleine straatjes, veel terrasjes, een te beklimmen toren en natuurlijk de Moezel. De toren is voor bitchgenoot. Je kunt er zomaar gratis zonder kaartje in. Aan de Moezel genieten we een poosje van live jazzmuziek. We maken net de laatste uurtjes van het vier dagen durende wijnfestival mee. Lekkere muziek. Eerder, tijdens de koffie aan de overkant van de Moezel, genoten we al van een bigband. Ook gezellig.
Om een uur of vier taaien we weer af. Via “dorpje Kröv” waar we ooit met bitchkind geweest zijn, rijden we terug naar Tellig. Bitchgenoot kookt bloemkool met een karbonaadje. Bitch eet daar niet veel van. Het is pillendag. De aalbessen vormen het toetje voor bitch. Met veel suiker want ze zijn verschrikkelijk zuur!
De avond brengen we door met lezen, bloggen en tv-kijken. Ze hebben hier BVN. Ook leuk.

 


2 responses to “Bitch in de grot

  1. gabbertje25 schreef:

    We misten de blog al. Wij vermaken ons met moeders in ‘de Poort’. Gisteren zaten wij in Alkmaar en zij in Amsterdam, dat was wel gek. Gaan we de boy’s ook nog meemaken?

  2. Ausbeimitseitueberallespadrone schreef:

    So schon al die Deutsche Namen! Kinderbeuren, Hastenpflug, Schweinebäckchen. Het lijkt wel poezie. Ik mis nog Putengeschnetzeltes en Apfelsrtudel mit Vanillesauce.
    Voor wat betreft de thee: AFBLIJVEN!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: