bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Bitch en de mannen

op 30/07/2013

Hè, hè… Bitch is bijna bij met het vakantieblog. De afgelopen twee weken heeft zij wel trouw blogteksten getypt, maar er was geen mogelijkheid ze te uploaden. Vandaag, op de bank bij de Padroni, heeft bitch de teksten voorzien van foto’s, typfoutjes verbeterd (maar vast niet allemaal) en gepubliceerd. Straks nog wat titels toevoegen want de ongetitelde blogs krijgen een nummer. Da’s niks. En nu dan het verslag van de laatste drie dagen.

Zaterdag 27 juli 2013

BregenzHet is vertrekdag, dus we vertrekken. De weinige spullen die we meeslepen zijn snel ingepakt en schoonmaken hoeft deze keer echt niet. Is al verrekend in de prijs. We gooien nog wat levensmiddelen weg, die de warme dag zeker weten niet zullen overleven en dan gaan we. Het was al voorspeld in de media: warme dag. En het was weer een reisdag voor vakantiegangers. Behalve de immer reislustige Nederlanders zijn er ook een hoop Duitersers op de weg. Het is de eerste vakantiedag van Baden-Würtemberg en daar rijden we dus doorheen. We hadden bedacht de Romantische Strasse te volgen tot de grens met Oostenrijk, nog zo’n 300 km. Na Rothenburg raken we de weg even kwijt even zoeven dan vrij soepel over provinciale wegen. Met de heersende warmte bevalt dat best dus we laten de RS voor wat hij is en kiezen voor de snelweg. Nou ja, snelweg… Al snel hebben we de eerste file gevonden en er blijven er nog veel te volgen. Gelukkig staan we niet écht stil. Het suddert zachtjes voort en er is dan wel wat rijwind. We zetten een musical cd’tje op en zingen luidkeels mee. Met de ramen open. Maar het helpt niet. Mensen gaan niet voor ons aan de kant.

Pas in Zwitserland, waar het bij de grens qua drukte juist weer wel meeviel, kunnen we weer vaart maken. We stoppen nog even om te tanken en zijn aan het einde van de middag bij de San Bernardino. Wij hebben een aantal keer de pas gereden, maar nu blijkt dat er ook een tunnel is. Zes komma zes kilometer. Waarom hebben we die de voorgaande jaren niet gezien? Bitch vermoedt dat de tunnel een poos buiten gebruik is geweest door een brand enkele jaren geleden. Maar zeker weten doen we het niet.
Wat we wél zeker weten is dat het hier, boven op de berg, lekker fris is. De ideale plek om te overnachten. De thermometer van de auto gaf tijdens het rijden een temperatuur van 36 graden aan. Toen we even geparkeerd hadden, was het 44 graden in de auto.
San BernardinoHet is druk in het dorp, dat ook San Bernardino heet, maar in het derde hotel, Brocca & Posta, hebben we beet. We doen een uitgebreide tuk en daarna dalen we af naar het terras voor het avondmaal. Ze praten hier trouwens allemaal Italiaans. Kunnen we vast wennen. Tijdens het eten genieten we van de twee Zweedse gezinnen die samen op vakantie zijn en een groep van elf personen vormen. Ze zitten achter ons op het terras en het is net een zak vlooien. Maar de vier ouders gaan er relaxt mee om. De kinderen mogen spelen tot het eten daadwerkelijk op tafel staat en ze bestellen voor alle zeven kinderen hetzelfde. geen gezeur. Heerlijk om te zien. Stiekem krijgen we tijdens het eten de behoefte aan een vestje, maar we geven niet toe. Het is echt fris hierboven. We lopen nog een klein rondje en zoeken dan de kamer weer op. Even lezen, poging tot bloggen maar de internetverbinding is te druk bezet. Uploaden lukt niet. Dan niet…

Zondag 28 juli 2013

We slapen heerlijk en zitten bijtijds (half negen) aan het ontbijt. Het is wat karig, maar we hoeven ook niet veel. Broodje, kaas, koffie of thee. Thee is lastig. Ze bieden alleen extreme smaken: pepermunt, groene thee met mint en rozenbottel thee. Een oude, dove man vraagt luidruchtig om normale thee, maar het is er gewoon niet. Uiteindelijk drinkt hij heet water met warme melk.

Op de weg is het heerlijk rustig. Zondag en vroeg. Prima combinatie. De reis verloopt voorspoedig. Miep voorspelt dat we rond 12.15 uur bij de mannen zullen zijn. Bitch telt daar drie kwartier bij op i.v.m. files en meldt de padroni dat ze ons tegen 13.00 uur kunnen verwachten. Maar er is geen file, zelfs niet bij de grens waar het toch serieus druk kan zijn. Naar het noorden toe ís het ook druk. Maar naar het zuiden niet. Dus – surprise! – om 12.30 uur zijn we al in Montecalvo. Toch nog iets later omdat er bij de afrit van de A7 toch nog een filetje stond voor het tolpoortje. Op het moment dat wij Spagna in willen draaien, draait de rodepuntopadrone Spagna uit om op de P plaats te maken voor ons. Wat een timing! Het weerzien is roerend en luidruchtig.

Er wordt een hoop bijgepraat en dan wordt er gezwommen, gedronken en weer gezwommen. En een watergevecht met de tuinslang. Tijdens het zwemmen wordt bitch door een onaangenaam insect in haar onderlip gebeten. Er ontstaat een feestelijke zwelling, die we met azijn weten te bedwingen.
Voor het avondeten zakken we af naar Amici Miei waar de stemming vrolijk en het eten heerlijk is. We beginnen met “Tanti auguri a te” voor Antonica die jarig is. Aan het eind van de maaltijd kost het afscheid veel tijd. In afwachting van betaalactiviteiten zakken bitch en -genoot nog even op het terras. De padroni schuiven aan en er wordt nog langdurig gezellig nagetafeld.

De mannen zijn weer zo lief geweest om hun bed af te staan en hun toevlucht te zoeken in de cantina, waar het overigens ook gewoon heel warm is. We slapen heerlijk ondanks de warmte.

Maandag 29 juli 2013

Prachtig landschap!Lekker geslapen, op tijd op. Bitch werd gewekt door de kerk die “Te Lourdes op de bergen” speelde. Daar wordt ze nou zo vrolijk van! De weersverwachtingen zijn niet best voor deze dag. Er wordt noodweer voorspeld. De lucht is al dicht bewolkt en in de loop van de dag gaat het steeds harder waaien. De padroni volgen de berichten nauwgezet. Vanavond is er Convivium in Golferenzo en daar willen we graag naar toe. We vrezen dat het niet door zal gaan. Het dondert af en toe, Er vallen een paar plensbuien. De inventaris waait door de villa, maar om een uur of zes klaart het op. Strak blauwe lucht, nog wel wat wind, maar de dreiging is weg. Rond half acht stuurt bitch de Ugly met de mannen als passagier de berg van Montecalvo af en de berg van Golferenzo op. 

Het systeem is bekend: we schaffen een menuutje aan (Proefpadrone kiest voor het paarse menu, Sirio), je ontvangt een nektasje met een wijnglas erin en dan wandel je door het dorp waar diverse restaurants en agriturismo’s hun voedsel en drank aanbieden.
We starten bij Prato Gaio met een voorafje van rijst met vis met daarbij een witte wijn. Niet voor bitch, de wijn, het is maandag. Het is een lekkere combi, waarop ook gefrituurde of geroosterde prei zit. Nog niet eerder geproefd, maar meteen goedgekeurd.
Bij het tweede tentje op hetzelfde kerkplein, bij de firma Colombi,  krijgen we ravioli met stoofvlees. En rode wijn. Bitchgenoot bedenkt nog net op tijd dat bitch ook de Parmezaanse kaas beter niet kan eten en regelt een bordje zonder kaas. De ravioli is lekker. Wel wat veel.
Samen zuigen :-)De derde stop is bij een agriturismo, Manfredi, die yoghurt smoothies met citrusfruit smaak aanbiedt. Jammie! Bitch proeft een klein slokje, bitchgenoot ontfermt zich over de rest.
Vierde stop: Agriturismo Boscasso. We krijgen geitenkaasjes in diverse varianten. Er is een eetadvies bij: in een rondje eten van mild naar scherp. Bitch proeft de middelste en geniet vervolgens van de gezichten die de mannen trekken als ze bij het scherpste kaasje zijn aangekomen. Echt scherp dus. En er zit nota bene nog verzachtende honing overheen. Wit wijntje erbij dat sterk ruikt, maar volgens de mannen waterig smaakt. 
En dan is het alweer tijd voor een dolce van Tradizioni di Elide. Een bordje met twee punten koek/taart, De ene is een soort van ontbijtkoek die bij de Italianen kennelijk niet goed valt. Op veel bordjes blijft dit puntje liggen. Wij lusten het wel. Het andere is een soort cake met een sinaasappelsmaakje. Ook lekker!
Tot slot mogen de gebroeders de trap afdalen naar de koffie/muziektent om koffie te halen. De muziek kunnen we zo wel horen en in het aangeboden bal hebben we geen zin. 

De hele route door het dorp komen we bekenden van de padroni tegen dus er wordt regelmatig gestopt en gekletst. Vooral Italiaans maar dat kan bitch inmiddels aardig volgen. Ook de gasten van de padroni hebben de berg bedwongen om de lekkernijen te proeven. Zijn waren al gespot door kennissen, een stel dat een huis elders in Montecalvo heeft gekocht. Bitch was er in februari bij toen dit gezin zich meldde bij de padroni voor info over de streek. Als we Fede en Sara voor de tweede keer tegenkomen, nodigt bitch zichzelf uit om de binnenkant van het huis te bezichtigen. De buitenkant had ze al bekeken. Uiteraard zijn we van harte welkom. Volgende week.

Met een auto vol aangeschoten en volgegeten mannen rijdt bitch de Golferenzoberg weer af en de Montecalvoberg weer op. Voor we weg zijn hebben de mannen wat zorgen. Het parkeerterrein in Golferenzo lijkt geblokkeerd door auto’s maar bitch stapt vol vertrouwen in de Ugly en stuurt vaardig van de P af. Helemaal niet moeilijk. 
Als snel ligt iedereen te bed. Het spijsverteren kan beginnen.


2 responses to “Bitch en de mannen

  1. rareDruif schreef:

    Zijn we mekaar mooi misgelopen in Golferenzo, zie foto: http://tweet.smuldersweb.nl/ikwaserook.jpg

  2. Nee, Nico, daar trappen wij niet in! De glazenzakjes waren dit jaar niet rood!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: