bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Bitch in het oerwoud

op 30/07/2013

Dinsdag 16 juli 2013

De rug moet nog even wennen aan het bed, dus bitch staat op met een wat moeizame rug. Maar dat mag de pret niet drukken. We weten inmiddels dat de dinsdag altijd wat lastig is na de pillen op maandag. En wat dat betreft valt het dan wel weer mee. Na de brunch pakken we de auto om nogmaals Idar-Oberstein te proberen. We kiezen een volledig alternatieve route en deze keer lukt het wel om de stad te bereiken. De route voert langs prachtige hellingen en verre uitzichten. Op zich al heel plezierig. We vinden toch weer een omleiding en er ontstaat even discussie over de betekenis van een verkeersbord in samenhang met het onderbord. Natuurlijk had bitch gelijk! Gnagnagna!
Skyline van edelstenenIn I-O is het warm en absoluut niet druk. Dat valt ons de laatste dagen vaker op. Veel hotels en Gasthausen zijn dicht en het is niet extreem druk op de toeristische plekken. We willen naar het Museum Idar-Oberstein omdat je daar een goed beeld krijgt van de ontwikkeling van de edelstenenindustrie in deze regio. Het museum wordt keurig in het Idar-deel van de stad al aangegeven. Bijna vergissen we ons en rijden we naar de mijnen. Maar we wilden het museum. Even later zien we een bordje “Duits Edelstenen Museum”. Auto in de koele parkeergarage en hup, het museum in. Niet te groot, lekker overzichtelijk en prachtige stenen. Eerlijk waar. Van robijn tot topaas en van aquamarijn (die bitch erg mooi vindt) tot agaat. En nog veel meer. Een video geeft met een supersaaie mannenstem toelichting op de voorwerpen van de tweede verdieping die gemaakt zijn van edelstenen. We haken al snel af. Niet om aan te horen!
Aan het einde bezoeken we ook de sonderausstellung over mooie dingen uit rivieren en zeeën, samen te vatten in “parels en koralen”. Best mooi, maar niet spectaculair. Niet zo mooi dat bitch daarvoor nou de trap naar de kelder moest af- en opklimmen.
We verlaten het museum en drinken een dikke cola op een terras op het Beursplein. De mevrouw van de bediening neemt uitgebreid de tijd om haar frustraties over iets te bespreken met een klant die eigenlijk wil eten. Het bord staat al voor haar neus, maar ze vindt het kennelijk onbeleefd om te beginnen terwijl die bediendame daar nog staat. En ondertussen worden wij toch wel enigszins genegeerd. Uiteindelijk krijgen we toch onze cola en genieten we van het uitzicht dat vooral bestaat uit een partytent met daarin een meneer en een mevrouw en een kraampje met “Biblische Literatur zum Mitnehmen”. Maar zelfs voor niks zijn de mensen niet geïnteresseerd. Eén meneer stopt even voor een praatje en nog wat later komt er een mevrouw die eerst praat met de meneer en mevrouw en daarna enthousiast begint met de boel af te breken en in een auto te laden. De goede werken voor de geloofsgemeenschap zijn weer volbracht.
Aalbessen van Frau H.We gaan nog even langs de supermarkt voor wat boodschappen en zoeken dan de auto weer op voor de terugreis. De parkeerprijzen zijn hier heerlijk. Voor € 2,50 hebben we tweeëneenhalf uur geparkeerd. De terugreis, langs een andere weg, is zeker zo mooi als de heenreis en schiet lekker op. Grappig is dat we na het Idar-deel door het Oberstein-deel rijden en dat bitch daar ontdekt dat we naar een ander museum zijn geweest dan de bedoeling was. Het Duitse Edelstenen Museum is niet hetzelfde als het Museum Idar-Oberstein. Nah ja. Het was toch wel leuk!
 Alle wegafzettingen zijn nu voor verkeer dat de andere kant op moet. Daar hebben we dus mooi geen last van. De route voert een tijdje langs de Simmerbach. Een mooi stukje! We stoppen in Kirchberg voor een avondmaal op een zonnig terrasje. We hebben tot nu toe elke dag buiten gegeten. Echt zomer! We eten een heerlijke knoflooksteak met frietjes en salade. De steak is heerlijk mals en precies goed medium gegaard. Dat maak je wel eens anders mee. Bij een ijstentje aan de overkant van het plein halen we een ijsje (mokka-banaan!) en dan rijdt bitch het laatste stukje naar Tellig.
We zitten nog maar net op het bankje voor de deur (onze stamtafel) of Frau H. verschijnt met een bak frambozen uit eigen tuin. Heerlijk! Wat worden we verwend. Ze aanhoort onze belevenissen van die dag en meldt dat je ook nog leuk kunt wandelen naar het volgende dorpje langs de weg.  Met die gedachte ploffen we binnen op de bank en kijken naar de Avondetappe op BVN. En dan naar bed.

Woensdag 17 juli 2013

OerwoudBitch vindt het een goed idee: een stukje wandelen. In het huisje ligt een wandelkaart en we kiezen een bescheiden tochtje uit: ca. 3,5 km. Met de aanloop naar het begin, de terugloop naar het huisje en de omweg in het dorp komen we toch wel richting 5,5 à 6 km. Het is tegen één uur als we van start gaan. Helemaal het verkeerde moment op zo’n warme dag. Maar zo zijn bitch en –genoot nu eenmaal. Het wandelt lekker. Beetje omhoog, beetje omlaag en er staat zelfs een bankje langs de route dat gesponsord is door Frau H. Wat wil een mens nog meer? Nou, dat de route goed wordt aangegeven. De eerste kilometers gaan redelijk, maar eenmaal in Schauren – het buurdorpje – komen we er langdurig niet meer uit. Na enig puzzelen en wat slokjes water vinden we het vervolg van de route maar na een poosje vergissen we ons toch. En dit deel stijgt en daalt flink dus als je dan weer terug moet na een flinke daling is dat niet fijn. Een deel van deze route stijgt niet alleen maar voert door een soort oerwoud. Het pad is nauwelijks te herkennen en het stikt van de bramen en de brandnetels. Het is flink afzien voor bitch. Een eenvoudige, goed begaanbare weg lukt prima, maar dit was echt teveel van het goede. In de schaduw van een groep bomen, als het oerwoudgedeelte achter de rug is, nemen we uitgebreid de tijd om bij te komen en dat is echt nodig. Op dat punt kunnen we Tellig alweer zien liggen en is de nog te wandelen afstand te overzien. Even na half vier zijn we moe en bezweet terug bij het huisje. Even douchen, tekenspeurtocht en dan een klein tukje. Niet gepland, maar wel lekker.
Om een uur of vijf zakken we – per auto – af naar Zell. Morgen willen we met de boot naar Cochem en we zoeken even uit hoe laat dat kan. Kwart over negen heen, zes uur terug en dan een uurtje of drie om Cochem te bekijken. Moet lukken. Alleen wel vroeg op…
We doen wat boodschapjes bij de buurtsuper en strijken dan neer op een terras voor koud bier en een Italiaanse maaltijd: tomatensalade en lasagne voor bitch. Tagliatelle voor bitchgenoot. Met zeedingetjes erdoor. Het afrekenen is een feest op zich: bij het neerleggen van de bon bedenkt de ober dat het tweede biertje van bitch er niet op staat. Het wordt dus iets meer. Bitchgenoot mompelt dat het nog steeds niet klopt. Bitch kijkt en zegt dat tegen de ober. Er staat wijn op die wij niet hebben gehad. Duizendmaal excuses! We krijgen 7 euro terug en vertrekken. Later zegt bitchgenoot dat hij iets anders bedoelde. Zijn witbiertje stond niet op de rekening. Daar gaan ze bij de Ratskeller niet rijk van worden.
Ondergaande zonWe zitten nog even voor de deur op het bankje. Frau H. laat zich vanavond niet zien. Bitch sluit de laptop af en daar is Frau H. Achteloos plantjes watergevend maar ondertussen zichtbaar hopend op een praatje. Bitch gaat weer buiten zitten (zat binnen te bloggen) en er begint een gezellig gesprek over de activiteiten van vandaag. Frau H. heeft bij haar dochter iets met kaarten gedaan. Wij hebben gewandeld. We bespreken de route en het moeizame spoor door de wildernis. Dat hadden we natuurlijk nooit moeten doen. En ach, bitch is verbrand. Frau H. verdwijnt en keert even later terug met iets wat lijkt op een stuk zeep. Het is een wondermiddel tegen zonnebrand dat ze in Spanje heeft gekocht. Geen idee wat erin zit. Bitch moet de bril af en al snel is haar hele hoofd ingesmeerd met het wondermiddel. Het ruikt naar sinaasappel en vanille en nog veel meer. Het voelt heel vet. Bitch dacht dat de zonnebrand wel meeviel. Het bitchhoofd is eigenlijk altijd wel wat roder. We zullen zien. Morgen. Met een rosétje in de hand zien we de avond vallen en wordt het steeds stiller in het land. Heerlijk!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: