bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Bitch in Niederrimbach

op 30/07/2013

Zo, bitch is lekker bezig de achterstand weg te werken!

Zaterdag 20 juli 2013

De plantjes van Frau H.Het is alweer tijd om op te breken dus we zetten de wekker om 8 uur. Behalve het inpakken van onze eigen spullen moet er natuurlijk ook schoongemaakt worden. Maar het is de hele week mooi weer geweest. We zijn veel op pad geweest en hebben geen modderschoenen mee terug genomen. Het valt dus allemaal erg mee. Even de stofzuiger erdoor en klaar is Klara. Bij het afscheid nemen van Frau H. blijkt dat de eindschoonmaak gewoon afgekocht wordt. We gaan niet met lege handen weg: na het ontbijt vinden we een zak met broodjes aan de voordeur en bij het afscheid scoren we ons derde potje jam. Frau H. kan maar slecht afscheid nemen. Of alles naar wens was. Of we iets gemist hebben (hebben we, maar we weten op dat moment even niet meer wat –> knoflookpers). Of we nog vragen hebben. Uiteindelijk rijden we om kwart voor tien weg. Op naar Niederrhimbach bij Creglingen.

We hebben onze Miep de route laten bepalen, maar we geven daar een geheel eigen invulling aan. We belanden uiteindelijk op de snelweg en dat schiet vlot op. Bij een Burger King doen we koffie en dan rijden we weer verder. Op de A3 begint zoetjesaan de file-ellende. Er zijn veel Nederlanders op weg naar het zuiden en wij zitten daar gezellig tussen. Niet voor lang: bitch stippelt op de kaart een alternatieve route uit en die blijkt prima te kloppen. Het landschap is prachtig! Groen, glooiend, warm. En we kunnen lekker doorrijden. Nog even een stop bij de Mac voor een plas en koffie. Daarna neemt bitch het stuur over en komen we rond vier uur aan bij een nieuwe Frau H. Hain deze keer. We mogen het appartement bekijken dat we gereserveerd hebben. Maar we mogen ook in het grotere appartement. Als bitchgenoot ziet dat er een bad is, is hij snel om. Later horen we dat het kleine appartement  verhuurd is aan een arbeider die in de weekends thuis is. Hij wil graag in het kleine appartement blijven dus we hebben de goede keus gemaakt.

Zout, peper, suikerAls alles is uitgepakt rijden we naar Creglingen voor boodschappen bij de Norma, een biertje en een warme maaltijd. Bij de biertent zit een complete kaartclub de wedstrijddag te evalueren. Toespraken, prijsjes en applausjes krijgen we in grote hoeveelheden over ons heen. We verkassen naar een achterafpleintje voor het diner. Gezellig tentje, lekker gegeten.
Terug bij het appartement drinken we nog een rosétje op het terras en dan zoeken we het bed op. Bitch heeft wat moeite met het donkere appartement en ligt langdurig te genieten van het gesnurk van bitchgenoot.

Zondag 21 juli 2013

De paden opToch nog lang in bed gelegen. Het is tegen twee uur als we aan de “brunch” zitten. Bij het tafeldekken blijken de eieren onvindbaar. Er is maar één optie: in de auto. Bitch heeft bij de supermarkt de diepvriestas met bederfelijke aankopen onder haar fleecejack gelegd. En daar blijkt het spul nog te liggen. En niet eens bedorven. Alsnog een gebakken eitje en dan maar eens in beweging. We wandelen met flesjes water en boeken het dorp uit en de akkers in. Al snel vinden we een schaduwrijk plekje met wat wind onder een boom. Het is daar heerlijk toeven. We houden het zomaar twee uur vol. We denken dat we op een rustig plekje zitten, maar ineens rijdt er over het bospaadje een personenauto langs… Raar!

We stappen tegen vijf uur weer op. Lopen nog wat verder omhoog en dan via wat kronkelbochten over het asfalt weer naar beneden. Nog even uitzakken thuis en dan naar Creglingen voor het avondeten. We schuiven aan bij een Italiaan. Pizza maar weer eens. Daarna (en dan zijn we alweer zowat twee uur verder) een ijsje bij de andere Italiaan, een wandelingetje door het dorp en weer terug naar Niederrimbach. Morgen willen we naar de Herrgottkirche en het vingerhoedjes museum maar dat laatste is dicht op maandag. Dan maar niet.

Nog wat foto’s en tv kijken en dan naar bed.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: