bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Bitch en de Hollandesi

op 02/08/2013

Donderdag 1 augustus 2013

Een rustig dagje maar weer, de temperaturen liggen hier rond de 35 graden. Er wordt gezwommen en gelezen in de schaduw en zo is het goed uit te houden. Het enige ontzettend irritante zijn de horzels. Het zijn er veel dit jaar en ze zijn erg opdringerig. De vliegenmeppers komen goed van pas, maar helaas laten de ettertjes zich maar moeizaam meppen.

BorrelhapjesAan het einde van de middag reist bitch met -genoot en kaalkoppadrone naar Stradella. Om een ijsje te eten. Gewoon omdat het kan. En als we dat heerlijke ijs (aardbeidenijs met heel veel aardbeien en banaki met banaan en kiwi) hebben weggewerkt, biedt het parkeerbonnetje nog voldoende tijd voor een aperitiefje op een nieuwig terras met skai loungebanken. Dat plakt lekker bij deze temperatuur! De wijn is waterig met te weinig belletjes, maar de hapjes die hier volop geserveerd worden bij de borrel zijn lekker.

In de avond is er een barbecue voor gasten van de diverse B&B’s in de regio. Idee van David, uitgevoerd door Luisa. Uiteindelijk zitten we rond de tafel met vier gasten van David (zij waren ook bij de kookworkshop), vijf gasten uit Da Prati, drie gasten van de padroni, de padroni zelve en het bitchkoppel. Allemaal Hollandesi. En David (Engels/Italiaans). De Nederlandse gasten van Luisa ontbreken. Zij zijn onverwachts vertrokken om vrienden in Zwitserland te ontmoeten. Maar het is evengoed gezellig vol aan tafel. 

Thomas en Mika (de hond van de gasten van David) vallen gelijk aan op de rondwandelende kippen. Maar dat bleek niet de bedoeling. Met als gevolg dat ze niet los mogen lopen maar aan een boom geparkeerd worden. Ze gedragen zich daarna keurig!
We worden ontvangen met heerlijke antipasti: vleeswaren, gegrilde courgettes, zure augurkjes, brood met een tomatenprutje en natuurlijk een wijntje. Met een bordje in de hand schaart de club zich rond de tafel. Als er wat wijn in zit, komen de gesprekken los. Er ontstaat een gezellige sfeer waarbij iedereen met iedereen praat. Helemaal gratis is de zonsondergang met bijpassend uitzicht over en voorbij de Povlakte!
bbqDe barbecue is goed voorbereid. Er verschijnt in één keer een grote schaal met worstjes, spareribs en kip op tafel. En er is rijst. er zijn gebakken aardappeltjes en gekaramelliseerde uien. Allemaal even lekker. Terwijl wij genieten van het vlees dienen we zelf ondanks de deet, de uv-lamp en de rokende spiraaltjes, zelf als voer voor talloze muggen. Bij thuiskomst is op de rug van bitch een compleet patroon te zien van muggenbeten. Maar dat mag de pret niet drukken. 
Naast al dit dierlijke gebeuren is er ook volop drank: witte wijn, rode wijn en aan het einde van de avond ook nog een likeur en grappa. Al dit genot gaat aan de neus van bitch voorbij. Zij heeft zich opgeworpen als BoB en drinkt dus niet. Maar geniet wel.

Het hoofdgerecht wordt niet aan tafel geserveerd. Ineens loopt er een prachtige jongeman in zwembroek door de tuin, die niet alleen de aandacht van bitch afleidt, maar ook van de padroni en van de dochters uit de B&B van David. Het geeft wat onrust en gegiechel aan tafel. Een prettig intermezzo. De moestuinpadrone bekent later op de avond dat deze schoonheid in de keuken zat toen hij “hielp met koffiezetten”. Ja, ja…

Zo rond een uur of elf, na een ontzettend leuke, maar foute mop van David, vertrekken de eerste gasten. Wij zijn de laatste die vertrekken en dat biedt meteen gelegenheid om het verhuurappartement van Luisa even te bekijken. Mooi oud huis met echte balken, een geweldig uitzicht en een mega boekenkast. Ook best een prima plek om te verblijven. Alleen die muggen, hè…

Thuisgekomen mag bitch nog een biertje en dan storten we te bed voor een warme, kleffe nacht.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: