bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Bitch & booze

op 03/08/2013

Vrijdag 2 augustus 2013

Uitslapen is er bij de heersende temperaturen niet bij. Maar het verschil is verder niet zo groot. Bitch leest in bed, bitch leest op de bank. Bitch puzzelt in bed, bitch puzzelt op de bank. En ga zo maar door. Slapen op de bank lukt ook prima.
In de middag zoeken bitch en bitchgenoot het zwembad op. De horzels zijn vandaag erg opdringerig. Zo erg, dat het zitten in de schaduw met panoramaview niet lukt. Dan maar niet.

Om half 7 is er afgesproken bij Carla voor een wijnproeverij. Ze begint met een rondleiding door de wijngaarden en de kelder, waaraan Rieslingpadrone en bitch niet meedoen. Wij willen gewoon proeven. Uiteindelijk komt dat er ook van. We proeven vier wijnen. Een riesling die erg lekker is, maar die we niet kopen. Wij zijn niet van die wittewijners. Daarna volgen de rode wijnen. De eerste, de gewone rosso, is al erg lekker, maar we vertrekken uiteindelijk met de variant die tien maanden op hout gerijpt heeft. Vorig jaar kochten we de prijswinnende Pinos, maar nu zijn we helemaal weg van de Profundo. De gasten van de padroni zijn ook mee (daar was de proeverij eigenlijk voor bedoeld) en we besluiten met z’n allen te gaan eten bij Amci Miei, waar we zondag ook al zaten. Ondanks het late tijdstip, kwart over negen, zijn we van harte welkom en worden we weer verwend met de heerlijkste gerechten. We kiezen voor alleen primi (pasta & rijst) dus. We hebben al de nodige broodjes gegeten bij de proeverij. Een lekkere Crema Catalana gaat er natuurlijk nog wel in. Bitchgenoot BoBt vandaag dus bitch mag lekker aan de wijn. En dat heeft ze dus ook gedaan.

Zaterdag 3 augustus 2013

Het is wisseldag. Dat betekent dat de padroni het ontzettend druk hebben met het poetsen van het appartement. Wij besluiten niet in de weg te gaan lopen, maar gaan boodschappen doen bij de Esselunga. Er is een lijstje, maar de boodschappenpadrone gaat meestal naar de Lidl en we kunnen niet alle gewenste producten in ons karretje krijgen. Bitch heeft lef. Ze vindt bij de afdeling voorverpakte kaas gene lekkere kaas en sluit aan bij de versafdeling. In het prachtigste Italiaans bestelt ze Stelvio en krijgt precies wat ze wil. Yes! Nog even cash pinnen en dan rijden we door naar de Cantina Sociale in Broni. Zeg maar de wijnsuper. Van de Capelse brigade hebben we een bestelling opgekregen en zelf wilden we ook nog wel wat lekkere wijn meenemen. Je kunt er alleen niet pinnen, vandaag dat er bij de Esselunga gepind werd. We zijn precies op tijd. Als we de auto inladen gaat de tent op slot voor de lunch. En die duurt lang, hoor. We scoren in totaal vier dozen Bonarda (rood met een bubbeltje), twee dozen rosé en een klein doosje roze cruasé, soort van champagne maar dat mag zo niet heten.
Rammelend en wel rijden we de heuvels weer in en stellen onze dozen als een soort van vestingwal op in de cantina. Het enige gevaar is nu dat de padroni zich aan onze wijn te buiten gaan. Zijn slapen namelijk in de cantina.

De rest van de dag is een kwestie van hangen, lezen, puzzelen, water drinken en nog meer hangen. Niet vervelend, hoor. Bitch vliegt door de voorraad boeken heen, maar op de e-reader van Bella Sorella staan er nog ruim 400 dus we redden ons wel.

Kookpadrone maakt bloemkool. Die was al voor afgelopen dinsdag ingeslagen, maar er was steeds een goed excuus om hem niet te eten. Hij maakt er een lekker sausje bij van peterselie, augurken, kappertjes, enz. En er zijn gebakken aardappeltjes en kippenpoten. Heerlijk.

Hieronder een overzicht van de activiteiten van deze middag. Thomas eet een dentastick, bitchgenoot leest, kookpadrone maakt de bloemkool schoon, onkruidpadrone rust uit van zijn drukke werkzaamheden in de tuin en bitch vouwt de was.

Thomas bitchgenoot kookpadrone bitch onkruidpadrone


2 responses to “Bitch & booze

  1. Onkruidrieslingpadrone schreef:

    Uitslapen lukte vandaag anders aardig, bitch & -genoot! En yesyesyes ik heb GEWERKT in the mid day sun like a fool or an englishman. Waarvan acte.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: