bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Schuldgevoel

op 09/10/2013

Sinds ruim een jaar is de woensdag een vrije dag voor bitch. Medische datejes worden op de woensdag gepland, maar verder probeert bitch serieus om de woensdag vrij te houden. Vandaag is dat 100% gelukt. Dus er mag uitgeslapen worden.
Om zes uur gaat de wekker voor bitchgenoot, die wél moet werken. En om 8 uur ligt bitch klaar wakker in bed. Het leesboek, “Dr. Sleep” van Stephen King, ligt helaas nog beneden op tafel. Wat te doen? Eruit om 8 uur? No way! Het is een vrije dag! Ander boekje lezen dan maar. In de la van het nachtkastje ligt nog “God bestaat niet en Jezus is zijn zoon” van Klaas Hendriks. Zeer leesbaar werkje over de relativiteit van het Jezus verhaal. Maar na een half uurtje is de verzadiging daar.
Spelletje op de telefoon, altijd leuk. Even een rondje langs alle spellen die tegen anderen gespeeld worden: Wordfeud (door bitch consequent uitgesproken als “wurdfeut”), Ruzzle, Nummi, Candy Crush. Bij het laatste spel is bitch al dagen bezig om een level uit te spelen. Vandaag komt ze erachter dat het doel dat ze probeert te bereiken helemaal niet het gevraagde doel is. Hoe suf! Probleem opgelost, level uitgespeeld.
Na de spelletjes nog maar een stukje lezen en radio luisteren.
KeesAl met al heel relaxt. Écht een vrije dag. Maar ondertussen zit op de overloop lieve, oude Kees te krijsen om eten. Hij heeft sinds ongeveer een jaar een te snel werkende schildklier en daardoor veel honger. Op andere dagen krijgt hij redelijk vroeg te eten, maar deze woensdag moet hij er erg lang op wachten. En daar is hij het, aan zijn gekrijs te horen, niet mee eens. Om 8 uur kan bitch haar schuldgevoel tegenover Kees nog wel verdringen, maar om 11 uur wordt het te erg. Bitch had best nog wel tot 3 uur in bed kunnen liggen, maar Kees heeft haar daarvoor “behoed”. Dank je wel, Kees.


One response to “Schuldgevoel

  1. moetpadrone schreef:

    Toch was dat spelletje zo gek nog niet: misschien is het doel dat je probeert te bereiken helemaal niet het gevraagde doel. Waarom perse in bed blijven als je klaarwakker bent? Je kan toch ook beneden rustig ontspannen, met de beentjes op de bank bijv? Nu “moet” je van jezelf weer in bed blijven … Lastig hè?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: