bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Feestbitch

op 20/10/2013

De herfstvakantie is begonnen en tot nu toe is het een en al feest!

nichtekindVrijdagavond was er een surprise-etentje voor het nichtekind dat haar 21e verjaardag vierde. Bitch was al vroeg in de stad, samen met  bitchkind. Zo vroeg dat er nog tijd genoeg was om bij een lokale kroeg  wat biertjes en borrelhapjes weg te werken. Rond kwart voor zeven wandelden we naar Humphrey’s waar het etentje zou plaatsgrijpen. De broertjes van nichtekind verschenen, de een met, de ander zonder vriendin. De afwezige vriendin had geprobeerd te fietsen met een plu aan het stuur en dat bleek geen succes. Plu tussen de spaken, been in het gips. Heel vervelend! Even na zeven uur verscheen nichtekind met paps, mams en vriendje. Ze keek dwars door ons heen: een échte surprise, dus. En daar doe je het voor! Het eten was lekker, de sfeer gezellig en de cadeautjes vielen goed in de smaak. Bitch at een canelone (die door Bella Sorella bij een vorig bezoek was uitgemaakt voor mislukte carpaccio) en daarna gambas met gnocchi. De gnocchi waren jammer genoeg heel rubberachtig, maar de gamba’s waren heerlijk. Op de dessertkaart stond tiramisu en als dat erop staat, dan eet bitch dat. Erg smakelijk! Helaas ontbrak bitchgenoot. Hij moest werken. Maar gelukkig kon hij het petekind zaterdagavond feliciteren tijdens de borrel die ze zelf georganiseerd had.

vrouwvandepianistvriendinVrouwvandepianistvriendin had besloten dat ze haar verjaardag dit jaar niet ging vieren. Althans, niet zo als meestal met veel mensen in haar kleine huis. In plaats daarvan wilde ze met haar vriendinnen uit eten. En aangezien bitch een vriendin is, mocht zij mee. Vooraf had een van de andere vriendinnen gevraagd of alle meiden een leuke foto en een verhaal over de vriendschap met vrouwvandepianistvriendin wilde insturen. Ze heeft daarvan een klein fotoboekje gemaakt dat tijdens het eten werd aangeboden en erg gewaardeerd werd. Er werd tijdens het overigens heerlijke eten uitgebreid gepraat over reizen, opvoedingszaken, familie en meer van dat soort onderwerpen. Vooraf aten we een verzameling van gerechtjes, geserveerd op een hele lange plank: een kippenpootje, een stukje geitenkaas, een sandwich met carpaccio, een waterkerssoepje en een vismousse. Allemaal even lekker. Als hoofdgerecht had bitch de vissalade gekozen, die goed smaakte en het toetje – verrassing! – tiramisu. Na het eten nog even een drankje op een terrasje en toen snel naar huis voordat nichtekind en bitchkind in de stad zouden arriveren om na de party te gaan stappen. 

zwanenburgOok de oudste dochter van de Zwanenburgconnectie heeft inmiddels de leeftijd van 21 jaar bereikt en zij vierde dat zondag met een borrel voor veel vrienden en wat oude luitjes (waaronder het bitchkoppel). Haar cadeau was snel geregeld. Ze wilde graag een donatie voor een project in Zuid-Afrika dat zij steunt. Bijdragen kan nog en is hard nodig: https://www.ammado.com/community/140233
Het weer was zo goed, dat we nog lekker een poosje in de tuin konden zitten. Toen het etenstijd was, verhuisden we toch maar naar binnen. Een lekkere groentesoep, heerlijke hartige taarten en salades vormden een smakelijk en voedzaam avondmaal. Terwijl bitchkoppel en de Zwanenburgconnectie diepzinnige gesprekken voerden over het onderwijs en de kerk, speelden de jonkies het spel “30 seconden”. Bij dit spel moeten teams bij omschrijvingen het bedoelde woord of begrip raden. Voor ons natuurlijk een uitdaging om veel antwoorden voor of verkeerd te zeggen.
Rond een uur of negen waren we klaar met feesten en reden we terug naar het bitchhuis. Een feestelijk weekend was weer om.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: