bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Bitch op de planken

op 08/12/2013

zaans vuur voorHet is geen excuus. Daar begint bitch ook niet meer aan. Maar de afgelopen maanden hebben bitch en bitchgenoot zich voorbereid op de jubileumvoorstelling van het plaatselijke theater. Al in april hebben zij zich aangemeld voor de feestproductie: bitchgenoot als acteur en bitch als lid van een 100-koppig koor.  In september begonnen de repetities. Bitchgenoot mocht elke maandagavond aan de bak en het koor kwam eenmaal per twee weken bij elkaar. De rest moest in zelfstudie gebeuren.

De afgelopen weken is de voorstelling langzaam gegroeid tot iets groots. Naast het megakoor zijn er drie professionele (Meral Polat, Theun Plantinga en Stijn Westenend) en 20 amateurspelers, diverse dans- en theatergroepen, BZ-ers (bekende gemeentegenoten), een heuse lokale popgroep en een varken. Het verhaal vertelt de geschiedenis van de regio gekoppeld aan de drang van mensen om toneel te spelen.

Bitchgenoot speelt onder andere een oermens en een zakkensjouwer, bitch zelf galmt mee in stukken uit de Carmina Burana, een lied van Eddie Christiani, een Russisch gezang, een strijdlied en een tranentrekkend slotlied. Beiden hebben we ons “moment of fame” gehad in de plaatselijke pers, bitchgenoot in een duo interview met een een mede-acteur, bitch in de rubriek “10 vragen aan” in het zondagse sufferdje.

Afgelopen week was de montage. Liederen werden geplaatst in scènes, spelers hoorden de liederen door het koor gezongen, beide groepen bewonderden de diverse danstalenten, kortom de voorstelling kreeg vorm en inhoud. Kostuums werden gepast, vermaakt, weer gepast en op naam in tasjes gestopt. Licht en geluid waren steeds meer op het juiste moment en op de juiste plek ingesteld. De vleugels zijn gestemd en de regisseur maakt vele kilometers van de techniek naar het toneel en terug. Bitchgenoot geniet van de professionele aanpak van het theater: een week lang gewoon kunnen oefenen op het toneel, kostuums die klaargelegd en opgehangen worden, zendertje op het hoofd, enz. Bitch vindt het heerlijk om te zingen in het grote koor onder de bezielende leiding van Bas Odijk. inderdaad ook betrokken bij de Vivo-voorstelling van anderhalf jaar geleden.

Maandag 9 december generale repetitie en dan achter elkaar zeven voorstellingen in de grote zaal (900 zitplaatsen!). Spannend, maar we hebben er heel veel zin in! Veel vrienden en bekenden komen kijken omdat – zoals het theater zelf ook slogant – er altijd wel iemand meedoet die je kent.IMAG3559-zv

2013-12-04 22.31.49


One response to “Bitch op de planken

  1. Webpadrone schreef:

    Hartstikke leuk! Veel succes vanavond!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: