bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Bitch en de dropjes

op 14/12/2013

Kinderen zijn soms echte dropjes. Zitten ze in groep 8 maar ze doen dingen die je van kinderen in groep 8 niet meer verwacht. 

Dropje 1
Afgelopen week was bitch met de groep op excursie naar het plaatselijke museum. Op de fiets. Het was een koude, maar windstille dag dus fietsen kon best. De dag voor de excursie kwam een van de leerlingen naar bitch toe met de mededeling dat ze een gat in haar fiets had. Bitch begreep dat natuurlijk wel, maar hield zich van de domme. Na enig doorvragen en wat hulp bleek dat ze een lekke band had. Bitch heeft uitgelegd dat ze met een lekke band of zonder fiets niet mee zou kunnen. De volgende ochtend verscheen ze met haar fiets op school. Bitch informeerde of het gelukt was met de band. Het antwoord was: “Ja, hoor. Maar net was hij weer lek en ik heb hem opgepompt.” Niet mee, dus.

Dropje 2
De groep van bitch bevat veel guppies, jonge leerlingen, weinig zittenblijvers. Sommige kinderen zijn dan ook nog eens klein van stuk. Een van de guppies fietste op de heenweg van de excursie vlak voor bitch. De vooraan fietsende moeder had er flink de sokken in. Op de helft van de route, na ongeveer 2 km, valt guppie spontaan om met haar fiets. Bitch herkent dit wel; ze doet het zelf ook af en toe. Maar van zo’n kind verwacht je dat niet. Bitch vroeg wat er gebeurde en guppie antwoordde dat ze moe was. Bitch lekker bijdehand: “Dan moet je toch maar liever niet midden op straat gaan liggen slapen.” Geen reactie. Op de terugweg mocht het gevallen meisje vooraan naast de meefietsmoeder rijden. Ging het ineens een stuk langzamer.

Dropjes 3
Een groepje dropjes, deze keer. In het museum was een foto-expositie over de bedrijvigheid in de regio. Na een korte uitleg moest er in groepjes een opdracht uitgevoerd worden. Bitch had op school al groepjes gemaakt, gebaseerd op de mogelijkheid tot samenwerken. Niet geselecteerd op droppigheid. Dat bleek bij de uitvoering van de opdracht. Elk groepje vormde een reclamebureau en moest een reclamefoto maken voor een bedrijf uit de streek. Zo had je Reclamebureau Duyvis, Reclamebureau Forbo, enz. De naam van het reclamebureau gaf dus aan voor welk bedrijf je een foto moest maken. Er werd hard gewerkt. Het dropjesgroepje was serieus bezig. De een zocht voorwerpen bij elkaar, de ander zocht een locatie in het museum, een derde maakte de foto. Zij waren reclamebureau Forbo. De locatie was een groot stuk uitgerold linoleum dat ook nog leuk omhoog getrokken was. Twee dropjes namen plaats op het linoleum en lieten zich fotograferen met een blikje pinda’s van Duyvis. Leuke slogan erbij: “Duyvis noten…. lekkerrrr!”. Ze waren dus reclamebureau FORBO. 

Dropjes 4
Weer een groepsdropgebeuren. Het optuigen van de kerstboom, iets wat bitch graag overlaat aan de kinderen zelf. Vinden ze leuk. Ook dit jaar. Drie dropjes begonnen enthousiast met het in elkaar zetten van de lelijke kunstkerstboom. Dat was al moeilijk zat. In eerste instantie was de top het middenstuk geworden. Dat paste niet. Toen hij eenmaal goed zat gingen de lichtjes erin. Bitch ging ondertussen even de rest van de groep uit de gymzaal halen. Toen ze terugkwam zaten de lichtjes er al in. De gekleurde lampjes aan de linkerkant in de onderste helft. De witte lampjes op een kluitje rechts bovenin. Bitch vond het geen punt, maar de rest van de klas protesteerde. ’s Middags een nieuwe poging door nieuwe dropjes. Lichtjes helemaal leuk verdeeld, snoertjes te kort om het stopcontact te bereiken. Verlengsnoer aangekoppeld maar niet uitgerold. En dat mocht dan weer niet van bitch. Woensdag na de excursie poging drie. Alle snoertjes lichtjes er weer uit. Opnieuw erin, door bitch nog enigszins omgeleid zodat ze zonder verlengsnoer het stopcontact konden bereiken. Ballen erin en opnieuw geen bevredigend resultaat, vond de groep. Bitch was er wel een beetje klaar mee. Op de grond lag het uitgerolde verlengsnoer volledig verstrikt in twee afgewezen snoertjes lampjes.
Donderdag verscheen de woensdagcollega van bitch en die had er geen vrede mee. Ze begon met alle takken van de boom goed uit te vouwen, waardoor het geheel ineens een stuk toonbaarder werd. Vervolgens nog wat extra ballen erin en het project was afgerond. Een andere collega heeft therapeutisch de snoeren en het verlengsnoer ontward. Kom maar op met dat kerstfeest! We zullen zien wat dat nog aan droppigheid oplevert in de vorm van vergeten bordjes, niet verschijnen, te laat verschijnen, enz.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: