bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Bitch shopt

op 22/12/2013

Bitch viert Kerstmis in Italië, dus je zou denken dat er dan niet veel geboodschapt hoeft te worden. Desondanks had bitch op deze eerste vakantiedag de wekker op 9 uur gezet om bijtijds de stad in te gaan. Om 1 uur stapte bitch in de auto, zette bitchgenoot af bij het station (hij moest werken) en reed de stad in. Beetje later, dus. Bij de door bitch beoogde parkeergarage stond het verkeer vanaf de andere kant in de file. Daar had bitch geen zin in. Reed dus door naar de grote Appie om kerstboodschappen te doen voor bitchkind, die tweede kerstdag voor zijn liefje gaat koken. Ook bij de grote Appie was het druk, maar bitch was voorbereid. In de auto had zij gemantraad: “Ik heb geen haast, ik neem de tijd, ik wind me niet op, ik laat me niet gek maken.” En dat werkte. Bitch was zo relaxt dat ze pas bij de betaalautomaat bedacht dat ze wel een scanner had gepakt, maar haar boodschappen niet gescand had. Dat dus eerst maar gedaan alvorens af te rekenen. Het lampje op de betaalautomaat flikkerde vrolijk in het rood, maar geen enkel personeelslid nam de moeite om bitch te controleren. Dan niet!

Boodschappen in de auto. Naar de Gall & Gall voor een flesje whisky en naar de Etos. De rij voor de kassa was langer dan de winkel en maakte derhalve een flinke lus. “Ik heb geen haast, ik neem de tijd, ik wind me niet op, ik laat me niet gek maken.” En ging de winkel dus maar niet in. Terug naar de parkeergarage in de stad, waar de file inmiddels teruggelopen was tot drie auto’s. Bij de ingang stond dat de garage bezet was, maar op de bovenste etage waren nog heel veel vrije plekjes. Bitch liep zo de V&D in waar ze nog even een cadeautje voor de padroni wilde scoren. De rij bij de kassa’s was natuurlijk lang. En de rij waarachter bitch aansloot was uiteraard de langzaamste. “Ik heb geen haast, ik neem de tijd, ik wind me niet op, ik laat me niet gek maken.” De mevrouw voor bitch draaide zich verbaasd om toen bitch vrolijk meezong met het plaatselijke dweilorkest dat vanwege de regen besloten had in de V&D te gaan spelen. 

tonijn2Toen het cadeau betaald was, besloot bitch dat het tijd was voor een broodje. Er was nog niet geluncht. Ook in La Place was het druk. Bij de broodjes stond een echtpaar langdurig te aarzelen, terwijl de keuze beperkt was tot een pistoletje tonijnsalade of een vage focaccia. “Ik heb geen haast, ik neem de tijd, ik wind me niet op, ik laat me niet gek maken.” Uiteindelijk besloten ze tot een gebakje en was de dame voor bitch aan de beurt. Ze schoof op, pakte de tang en een tonijnsaladegeval en duwde weer terug. “Ik moet een bordje,”  zei ze al duwend. “Mág ik een bordje,” verbeterde bitch vriendelijk en reikte een bordje aan. De vrouw wist niet hoe ze het had. Bitch koos een pistoletje tonijnsalade, betaalde bij de net geopende kassa zonder rij en vond een plekje aan de lectuurtafel tegenover een mevrouw die ook een pistoletje tonijnsalade at. Al snel werd er gezellig gekletst over de drukte, werk, kinderen, kerstmis, boerenkool en allerlei andere heerlijke koetjes en kalfjes. Toen we afscheid namen, stelde ze zich nog even voor. Anja. Ze had in het Zaans Museum gewerkt op de afdeling educatie. 

Naar de Etos. In dit filiaal was de rij overzichtelijk. Vier personen voor bitch. Maar bij de kassa drie caissières die elkaar heel veel te vertellen hadden, waardoor het allemaal nog best lang duurde. “Ik heb geen haast, ik neem de tijd, ik wind me niet op, ik laat me niet gek maken.”

Terug naar de auto en naar huis. Lekker geshopt! “Ik heb geen haast, ik neem de tijd, ik wind me niet op, ik laat me niet gek maken.”


One response to “Bitch shopt

  1. gabbertje25 schreef:

    The spirit of christmas present…..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: