bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

1 april!

op 06/04/2014

Over het algemeen lukt het bitch aardig om 1 april te negeren. Soms doordat het in een weekend valt, soms omdat er toevallig een vrije dag is. Dit jaar was er geen ontkomen aan: op 1 april moest bitch werken. Tot de tanden gewapend betrad zij het lokaal, maar de club van 24 was redelijk rustig. Meteen om vijf over half negen kreeg bitch ruimte voor een grap. Eénmaal per vier weken bezoekt de groep de “biebbus”. Op dinsdag. Nog altijd hebben de kids het schema niet in hun hoofd en verschijnen ze op onze biebbusdag zonder boeken op school. Ook deze eerste aprildag werd aan bitch gevraagd of we naar de biebbus moesten. Dat was niet zo, maar bitch antwoordde vriendelijk dat het inderdaad onze dag was. Paniek alom! Niemand had boeken mee om te ruilen. En juf had niks gezegd! Na een paar minuten paniek heeft bitch maar eens vriendelijk op de datum op het whiteboard gewezen. Grap werd gewaardeerd!

geintje! Later die ochtend kwam een collega (de woensdagcollega) bitch vertellen dat er een grap in de maak was. Ze hadden haar in vertrouwen genomen. Om tien uur zouden alle kinderen opstaan, naar buiten gaan en zich verstoppen. Dan zou juf wel boos worden! Maar het was nog vroeg, dus er was nog ruimte voor een andere grap. Een paar maal per dag vult bitch haar waterflesje bij de kraan in het lokaal. Vandaag had een van de schatjes plakband op de uitgang (mond?) van de kraan geplakt, zodat het water aan alle kanten behalve de goede naar buiten spoot. Maar bitch was voorbereid op dit soort dingen en deed de kraan dus heeeeel voorzichtig open. Het lekte een beetje maar het werd geen waterballet. De jongen die het gedaan had, was op dat moment in een andere ruimte voor een “sollicitatiegesprek” met de stagiaire. Bitch vulde haar flesje en liep naar de andere ruimte. Op afstand volgde zij het gesprek. Het ging toevallig over de kwaliteiten die je nodig hebt als je politieagent wilt worden. Toen er een stilte viel, informeerde bitch of je ook gevoel voor humor moest hebben als agent. De jongen knikte overtuigd van ja. Op dat moment keerde bitch ongemerkt haar flesje water om boven het hoofd van de grapjas. Hij had inderdaad gevoel voor humor. Wist meteen waarom bitch het deed en wij complimenteerden elkaar met de leuke grap.

En toen werd het echt tien uur. Een jongen stond op en verdween naar het toilet. Dat mag in groep 8 zonder vragen. Een tweede jongen stond op om ook naar het toilet te gaan. Dat mag niet. Dus bitch informeerde wat de plannen waren. Naar het toilet. Niet dus. Eén tegelijk, conform de afspraak. De groep werd wat onrustig. Bitch vond het sneu dat ze het niet voor elkaar kregen om toevallig met veel personen tegelijk naar het toilet te gaan, dus ze besloot een opening te bieden. “Ik moet even een telefoontje doen,” zei bitch en verdween naar het kamertje van woensdagcollega. Daar werd een paar minuutjes gezellig gekletst en toen besloot woensdagcollega even te gaan kijken in de klas. Alle kinderen zaten braaf op hun plek te werken. Dat doen ze anders nooit als bitch de klas uit is. Het was de bedoeling dat juf ín de klas zou zijn. Dus woensdagcollega keerde terug en stuurde bitch weer naar de klas. Ze zat nog maar net op haar stoel of alle kinderen stonden op en liepen (echt waar!) in een rijtje de klas uit. Bitch “mopperde”. “Wat krijgen we nou weer?” riep zij met luidde stem. Op haar gemakkie wandelde bitch naar de voordeur, maar de kids waren natuurlijk allang uit beeld. Bitch keek wat zoekend in het rond, praatte wat met collega’s van buitenspelende groepen en wond zich niet op. Heel even kwam om de hoek een koppie tevoorschijn. Toen riep bitch: “Betrapt! Kom maar weer terug!” En daar kwamen ze weer. Luidkeels lachend om hun eigen grap. De reactie van bitch  was boos genoeg geweest voor het effect. Een paar lafbekken wezen onmiddellijk het jongetje van de kraangrap aan als bedenker. Hij gaf het lachend toe. Tot teleurstelling van de verraders kreeg hij een “duim omhoog” van juf. Geen straf. Goede grap wederom!

Het werd weer wat rustiger in de klas en we werkten nog een poosje aan de sommen van die dag. Na de lunchpauze stond bitch nóg een grap te wachten. De kinderen hadden buiten gespeeld onder het toeziend oog van andere collega’s terwijl bitch een broodje at. Toen de bel ging, begaf bitch zich naar de deur om haar klas op te vangen, maar de boeven waren in geen velden of wegen te bekennen. Bitch liep naar de klas die tot haar verbazing gevuld was met kleuters. Ze zaten met bungelende beentjes op de veel te hoge stoelen aan veel te hoge tafels te tekenen. Heel braaf. En riepen keurig in koor “1 april!” toen bitch binnenkwam. Leuke grap! Bitch was verrast en vroeg of de kleuters dan misschien wisten waar de kinderen van groep 8 waren. Ze hadden natuurlijk geen idee. Giechel, giechel. Bitch ging op zoek en trof haar lange lummels in het lokaal van de kleutercollega. In de kring, opgevouwen op veel te kleine stoeltjes. “1 april!” klonk ook daar. Eigenlijk wilden de pubers wel in de kleuterklas blijven maar er stond nog een les van de stagiaire op het programma dus dat kon niet.

lachenOok deze grap was bedacht door de politieagent in spé. En ook hiervoor kreeg hij een compliment van juf. De rest van de week was de jongen uitgesproken vrolijk en handelbaar! Normaal gesproken is het er één die nogal wat energie kost. Dat is toch pure winst!


One response to “1 april!

  1. gabbertje25 schreef:

    Dat heet nu positief coachen 😀 D D D

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: