bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Bitch met toeslag

op 09/04/2014

treinBitch ging een dagje met een oud-collega naar Breda om daar een andere oud-collega en zijn vrouw op te zoeken. De reis was goed voorbereid. We gingen met de intercity direct (voorheen de Fyra) omdat we dan geen last zouden hebben van werkzaamheden aan het spoor bij Tilburg. En omdat de snelste verbinding was natuurlijk. Bitch heeft een voordeelurenkaart dus de oud-collega kon met korting mee.  Bitch had voor hem een kaartje Amsterdam-Breda en terug aangeschaft. Onderweg naar Amsterdam bedacht bitch dat er voor intercity direct een toeslag betaald moet worden en dat had ze dus niet gedaan. Op Amsterdam CS dus maar even naar de ticketbalie. Daar wist bitch een dermate warrig verhaal af te steken dat de balinese niet begreep dat bitch een papieren kaartje had gekocht terwijl ze in het bezit was van een ov-chipkaart. Opnieuw begonnen dus maar. En het was niet moeilijk. Bitch kocht er twee toeslagkaartjes bij. Eén voor heen en één voor terug voor de meereizende collega. Zelf kon ze haar ov-chipkaart bliepen bij de zgn. toeslagpaal op het perron. Een kind kan de was doen.

dickens en jonesWe reden in iets meer dan een uur naar Breda. Echt snel dus, met veel tunnels en weinig stations. Samen met de Bredase oud-collega en zijn vrouw brachten we de middag door op terrasjes in de zon. Met wijn, hapjes, nog meer wijn en een grote groep zeer luidruchtige studenten. Na het eten (Dickens en Jones, erg lekker!) was het tijd om het station weer op te zoeken. We waren op tijd maar waren toch enigszins gejaagd want bitch moest nog toeslag bliepen. Op het hele perron was helaas geen toeslagpaal te vinden. Terug naar de hal en raad gevraagd aan een geuniformeerde. Simpel antwoord: “Nee, er zijn hier geen toeslagpalen.” Bitch protesteerde. Ze moest toch toeslag betalen! De man wist ook niet hoe het werkte maar adviseerde bitch om in Rotterdam even snel het perron op te lopen en de toeslagpaal te gebruiken want daar stonden ze zeker wel. Zo gezegd, zo niet gedaan. De trein had vertraging, reed niet op het HSL-spoor maar op de gewone lijn en stopte maar heel kort in Rotterdam om nog iets van de vertraging in te halen. Absoluut geen tijd om even te gaan bliepen bij de toeslag paal. Hij stond er wel. Bitch heeft hem gezien! Tegen de oud-collega had bitch bij vertrek al gezegd dat ze het wel aan de conducteur zou vragen als die langskwam. En die kwam niet.

Kortom: geen toeslag. Bitch heeft het serieus geprobeerd maar het zat er gewoon niet in. Maar het was wel een geslaagde dag, met of zonder toeslag. 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: