bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Musical in wording

op 20/04/2014

Vorig jaar was er een informatieavond voor de groep van bitch, toen nog groep 7. Ging over adviezen, drempeltest en schoolkamp. Aan het einde van de avond sprak een aantal ouders bitch aan. Ze hadden gehoord dat groep 8 van 2012-2013 geen musical ging doen. Dat klopte. De kids hadden duidelijk aangegeven dat ze daar geen zin in hadden. De ouders lieten alvast maar weten dat er voor hun kids wel een musical moest komen. Bitch’ antwoord was helder: we doen wat de kinderen willen, het is hun afscheid. Overigens hebben ook deze kinderen een geslaagde afscheidsavond gehad.

Aan het begin van dit schooljaar kwam het onderwerp natuurlijk ook bij de kinderen boven drijven. Bitch gooide de discussie open. Zeg maar wat jullie willen. Bitch past zich aan. Er werd druk gediscussieerd en na een poosje werd er gestemd. Wel een toneelstuk, geen musical. Prima. Alles kan. Eén van de leerlingen, dochter van een van de eerder genoemde ouders, was het er niet mee eens. Ze wilde een musical, net als haar grote zus. Maar er was gestemd. Discussie gesloten.

Na de kerstvakantie begon de discussie opnieuw. Het betreffende meisje had flink gelobbyd en de kinderen wilden een nieuwe stemming. Het blijft hun afscheid, dus bitch gaf ze de kans. Het kind had haar best gedaan. De stemming viel nu uit in het voordeel van de musical nadat bitch nog eens had uitgelegd dat in een afscheidsmusical net zoveel liedjes zitten als de kids willen. Het wordt dus een musical met weinig liedjes. 

Ook het onderwerp bleek stof voor discussie. De ene helft van de groep wilde een musical over school, de andere helft wilde dat nou juist niet. Het onderwerp school sprak bitch ook niet zo aan, dus daar heeft ze een beetje in gestuurd. Tegen de voorjaarsvakantie waren we er uit. Het wordt een realitysoap over schoolkinderen, waarbij maar één scène echt over school gaat. Het plan viel samen met de start van “Utopia” een realityprogramma over … iets. Bitch kijkt er niet naar, dus ze weet het niet precies. Ze waren meteen enthousiast. Twee meisjes die volgend jaar naar de HAVO gaan, kregen toestemming om de rekenles te missen en ideeën te bedenken. Dat hebben ze prima gedaan. Meteen ook de kinderen ingedeeld in de scènes en niemand had daar problemen mee.

De volgende stap was improviseren. De kinderen kregen de opzet van hun scènes even te zien en daarna moesten ze gaan spelen. Klasgenoten filmden de scène, bitch maakte aantekeningen. De filmpjes en de krabbels van bitch zullen moeten leiden tot het script. Bitch heeft wat opstartproblemen gehad, maar inmiddels is ze op stoom. Het komt allemaal goed!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: