bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Vakantie!

op 07/07/2014

Bitch heeft vakantie. Hoogste tijd om de blog weer eens op te pakken. 

Musical
Eerst maar eens even de musical. Het was een moeizaam gebeuren. Nadat de scripts uitgedeeld waren, begon het leren van de teksten. Tweederde van de kinderen had het na anderhalve week wel zo ongeveer in het hoofd. Bij de rest duurde het wat langer. Drie kinderen hadden het op de dag van de uitvoering nog niet voor elkaar en er moest dus flink gesouffleerd worden. Jammer, maar helaas.

Op 4 juni was de (bijna) jaarlijkse muzieksessie met de pianist. Het waren niet zoveel liedjes (ze wilden wel een musical maar niet teveel liedjes) dus het was snel klaar. Het openingslied was op de melodie van “We will rock you.” Pianist had – verrassend! – piano gespeeld en bitch had zich ontfermd over het elektronische drumstel. Op het opnameapparaat was het niet best te horen, maar op de geluidsinstallatie op school wel. Meteen bij de eerste toon begon het gemopper: niet mooi, te hoog, niet zoals het origineel. Dûh! 
Vervolgens kwamen de verwijten: te laat begonnen, niet genoeg geoefend, te veel tekst, te weinig tekst, te moeilijke tekst, enz. 
Op 1 juli was het moment daar: de uitvoering voor de ouders. Niet perfect, maar wel erg leuk. De scènes werden naar het einde toe steeds hilarischer en dat kwam goed over. Met gezellig zingen van een limerick over elk kind met tussendoor luidkeels lalalala werd er alweer een groep 8 heengezonden. Leuk jaar gehad met ups en downs. Klaar voor een nieuwe groep!

Vakantie
Nu dus vakantie. Bitch en haar genoot gaan twee weken het Franse land in. Eerst de Elzas, dan de Alpen. En daarna uiteraard door naar Italië voor een familiebezoekje. Maar eerst moet bitchgenoot nog even aan zijn hart geholpen worden. Dat is helaas sinds anderhalve week weer op hol. Woensdag shocken en daarna dan toch maar op vakantie. Bitch heeft er zin in!


One response to “Vakantie!

  1. Stef Smulders schreef:

    O neem maar wat lekker droge witte wijn uit de Elzas mee, voor de afwisseling. Gewurztraminer en zo!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: