bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Op reis

op 12/07/2014

We hadden dé oplossing gevonden voor het Tour de France-gedoe rondom het eerste vakantieadres. Gewoon een omtrekkende beweging maken door Duitsland. Wat meer kilometers, maar minder problemen met afgesloten wegen e.d. Gelukkig had bitch al ruim van tevoren ontdekt dat de Tour dezelfde kant op zou gaan als wij dus we waren voorbereid. Van de week al uitgebreid mailcontact met de verhuurder gehad over dit onderwerp. Ze begrepen wel dat we misschien niet precies tussen vier en zes uur zouden arriveren. Sterker nog, het zou wel fijn zijn als we ná zes uur aankwamen. Dan hadden zij én wij geen last van de Tour. Zo gezegd, zo gedaan. 
Op de routemiep gaven wij als bestemming aan “Haus Rita”, de plek waar we op weg naar Italië een aantal keer overnacht hebben. Daar wilden we niet echt heen, maar het was een eind in de goede richting. 
Bij Venlo ging het even mis. Miep wist niet dat de snelweg daar inmiddels klaar is, bitchgenoot las de krant i.p.v. de kaart en bitch dacht dat ze het zonder miep en kaart ook wel wist. Niet dus. Voor we het wisten reed bitch op de weg naar Duisburg i.p.v. de 61. Geen probleem, via een omweg kwamen we toch wel waar we wilden. Het kostte alleen wat tijd.
Onderweg af en toe een stop voor benzine, koffie, broodje, enz. Bij de laatste koffiestop hebben we de routemiep maar verteld dat we niet naar Haus Rita gingen. Even was ze teleurgesteld, maar al snel stortte ze zich na diverse keren “herberekenen” op het wijzen van de juiste weg. Jammer voor miep dat bitch zo eigenwijs is. Regelmatig stuurde bitch haar -genoot een andere kant op dan miep wilde. Maar eenmaal in de buurt van de eindbestemming waren we het eens: miep mocht de weg wijzen. Een prachtige weg langs berg en dal, over een col van ruim 1100 meter en weer terug naar beneden. Langs de weg veel Tourverkeer: fietsers, campers, auto’s (veel Belgen en Nederlanders) maar die gingen allemaal de andere kant op. Heel fijn.
Rond kwart voor zeven stonden we bij ons huisje dat geen huisje was. Bitch had toch goed gekeken op de site, maar in plaats van een huisje bleken we een studio in een goed gevuld complex gehuurd te hebben. Mooi en ruim voor twee personen, maar toch…
Na afhandeling van de zakelijke aspecten even naar het centrum van La Bresse om een pizzaatje te scoren. In de pizzeria was het bijzonder druk en buiten reden almaar vrachtauto’s en bussen van de Tour voorbij. Dat heeft toch wel wat. In de pizzeria ook weer wat Nederlanders en naast ons vriendelijke Fransen die vroegen of we het niet erg vonden dat ze Frans spraken. In tegendeel, het was wel rustig. We hadden geen last van elkaars gesprekken. 
Terug in het studiohuis de tv aan om voetbal te kijken. Met Frans commentaar. Heel leerzaam. Ze zijn wel voor Nederland, dat is duidelijk.

Tot slot het weer van vandaag: zeer wisselend. Het ene moment volop zon en temperaturen van 24 graden, het andere moment een regenbui en weer zes tot acht graden minder. 

broodje bij de lunch kopje koffie De beek achter het huis uit de regen


2 responses to “Op reis

  1. Stef Smulders schreef:

    Zelfde man maar andere, rode ugly?

  2. Zelfde ugly, andere man! O nee, zelfde ugly, zelfde man!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: