bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Regen

op 13/07/2014

Goeie samenvatting van de dag: regen! Niet de hele dag, maar wel regenmatig. Lekker geslapen in ons ietwat smalle en korte bed. Bitchgenoot spoedt zich naar de Super U die op zondag om 12 uur sluit. Het is er Super drUk! Vers brood hebben ze niet dus we ontbijten met een voorverpakt brood. Beter iets dan niets. Op advies van bitchkind, een ervaren supermarktbroodbakker, hadden we afbakbroodjes meegenomen. Er zou toch wel een oven in het huisje zijn! Maar nee hoor, alleen een magnetron dus dat schiet niet op. Maar de boterhammetjes zijn lekker. Het slechte nieuws is dat de Super U maandag ook maar tot 12 uur open is i.v.m. 14 juillet, de nationale feestdag van de Fransen. 

Rond half twee pakken we de auto om het dorp La Bresse te gaan verkennen.  We rijden leuk rond zonder een weilandsuper te vinden en gaan dan in Cornimont een weggetje naar links in. Dat ontpopt zich al snel als een “schattiger waldweg”, nu eens vol in de regen, dan weer mist en soms ook in de zon. We komen geen mens tegen, wel af en toe een bordje met “attention barrière”. Dat begrijpen we gelukkig niet dus we rijden vrolijk door. Na een poosje staan we bovenop de Col de la Vierge. Hoog, maar geen uitzicht. Het hele gebied is nogal bossig en we vragen ons af waarom ze in ons dorp ski’s verhuren. Weer afgedaald komen we bij le Lac de Corbeaux, het meer van de kraaien/raven. Heel overzichtelijk en net weer even droog, dus we besluiten – net als veel andere toeristen die hier onderaan de maagd wel weer zijn – een rondje om dit meer te lopen. Er wordt gevist, gebarbecued en door een enkele dappere dame zelfs gezwommen. Ondertussen gaat het regenen maar we lopen gewoon door. Na het rondje, waar we ongeveer een half uur over doen, is het tijd voor een bakkie. Gelukkig is er een café-bar en nog open ook!

We zakken weer af naar La Bresse op zoek naar de toeristische info. Kost even moeite, maar we vinden hem. Gesloten! Morgen nog maar eens proberen al gelden ook daarvoor aangepaste openingstijden i.v.m. 14 juillet. Terug naar het huisje dan maar en even lekker hangen op de bank met een boekje. Bitchgenoot leest afwisselend “Rhinoceros” van Ionesco en “En uit de bergen kwam de echo” van Khaled Hosseini. Zelf heeft bitch zich e-readergewijs gestort op “Koudegolf” van Arnaldur Indridason. Een vorig jaar ontdekte IJslandse schrijver. Prettig lezen!

Rond kwart voor zeven begeven we ons opnieuw naar La Bresse, deze keer voor een smakelijk avondmaal met spekjes en zo meer. Kost moeite. Veel restaurants zijn gesloten op zondagavond, andere zien er niet echt aantrekkelijk uit. We komen uiteindelijk terecht bij een Chinees-Vietnamees restaurant. Lekker eten en redelijk gevuld met andere eters. Ondertussen komt het buiten met bakken uit de lucht maar als we klaar zijn en vertrekken is het weer droog. We komen terecht in een soort van optocht van de verschillende sportclubs uit La Bresse: crossmotoren voor groot en klein, wielrenners, langlaufskeelers enz. De straat is er helemaal voor afgezet. We hadden bij de tourist information al gezien dat je daar ’s middags niet mocht parkeren, maar toen wisten we niet waarom. Nu wel. De optocht trok die kant op. Snel wat foto’s gemaakt en toen weer naar huis. Bloggen en voetbal kijken.

schattiger waldweg lac de corbeaux nog meer lac huisje assortiment des beignets optocht


2 responses to “Regen

  1. Stef Smulders schreef:

    Zo die Bitchegenoot, Rhinoceros van Ionesco aan t lezen! Voor een nieuwe rol, als ….?

  2. rhinoceros, inderdaad!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: