bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Watervallen

op 14/07/2014

Het weer houdt nog steeds niet over, maar dat weerhoudt ons er niet van om leuke dingen te doen. Vanwege de regen starten die leuke dingen wel met de auto. Vandaag maar eens zonder enige aanleiding het dorp verlaten in de richting van de skipistes. We hebben nog steeds het gevoel dat er hier meer skiverhuurbedrijven dan skipistes zijn. We passeren de skiliften van Hohneck, best een groot parkeerterrein erbij, maar we zijn nog niet overtuigd. De omgeving is trouwens wel prachtig. We zien dat we op de Route des Cretes rijden. daar hebben we in 2010 ook gereden, maar dan de andere kant op. Misschien dat we bij de verplaatsing naar de alpen daar nog een stukje van rijden. 
We arriveren bij het dorp Gérardmer. Vreemde naam, geen zee te zien. En geen Gerard ook. Er is nog een restje markt, dus we parkeren de auto op een taxistandplaats en wandelen het dorp door. Hier eindigde afgelopen zaterdag de etappe van de Tour en dat kun je nog zien aan spandoeken en de fietsen die ter decoratie aan de lantaarnpalen zijn opgehangen. Rondom het dorp diverse meren waar het bij mooi weer goed toeven moet zijn. Vandaag maar niet. Tot onze verbazing zien we in Gérardmer een winkel van Zeeman. Gewoon ook met die naam.

Als we klaar zijn met Gérardmer laten we ons door de bordjes “toutes directions” de bebouwde kom uit leiden. Na een poosje zien we bij een kruising een bordje dat wijst naar de watervallen van Tendon. We zijn de kruising al voorbij, maar bitchgenoot keert om en we zoeken alsnog de watervallen op. Het blijken er twee te zijn. De grote (Grande Cascade) en de kleine (Petite Cascade). We pakken het groot aan en beginnen dus bij de Grande. We zien de waterval in de verte maar de wandelroute erheen is steil en glibberig van de regen. Geen goed idee, dus. In plaats daarvan volgen we een pad dat ons blijkt te leiden naar de Petite Cascade. Lastig inschatten hoe ver het is, maar we weten dat er een paard met een karretje gaat. Dus als het te gek wordt kunnen we daarmee terug naar de P bij de grote waterval. Het wandelt lekker. Beetje omhoog, beetje omlaag. Op de terugweg blijkt dat het toch meer omlaag dan omhoog was. We komen vlak bij het einde de huifkar met het paard tegen en informeren hoe laat ze weer terugkomt. De dame op de bok meldt dat je alleen bij de grote waterval kunt opstappen. Da’s nou jammer. De kleine waterval is wat beter te bekijken. Dichter bij het pad, maar wel kleiner natuurlijk. Na enig aarzelen besluiten we maar gewoon terug te lopen naar de grote waterval. Gaat vast iets langer duren dan de 25 minuten die op het bord staat. Gelukkig is het inmiddels wel droog dus kan de jas uit. Het duurt iets meer dan drie kwartier en we staan onszelf een koffie/cola met een punt bessentaart toe. Bitch is best trots op zichzelf.

Weer een beetje uitgerust reizen we terug naar La Bresse om de Toeristendienst te bezoeken. Zo noemen ze het in de Nederlandstalige folder die we uitgereikt krijgen. Lekker terug in het huisje voor een tukje, een avondboterham (i.v.m. de pillen), een boekje en een blog. Morgen mooi weer!?

fietsdecoratie gemeentehuis watervalletje prachtig bemoste stenen wandelpad


One response to “Watervallen

  1. Stef Smulders schreef:

    Tja bij een mer hoort een zeeman, en die heet natuurlijk Gerard! Ben jij nou zo moeilijk of ben ik nou zo dom?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: