bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Zoet

op 17/07/2014

Wie zoet is, krijgt lekkers. En wij waren zoet. De hele ochtend lekker in de tuin gezeten met een boekje, een puzzeltje, een script en een hoedje. Heerlijk warm, afwisselend in de zon er weer eruit. De schade aan bitch ten gevolge van de St. Nicolaaswandeling gisteren lijkt mee te vallen. Gelukkig zijn er voldoende pijnstillers meegekomen. Het water waarlangs we liepen blijkt trouwens Ruisseau de St. Nicolas te heten. Voor de duidelijkheid. En het stroompje achter het huis heet de Chajoux. Is dat ook weer helder. 
In de loop van de middag maken we een boodschappenlijstje voor de Super U, maar eerst brengen we een bezoek aan de Confisserie Bressaude, de snoepjesmakerij van La Bresse. Zoals te verwachten viel veel kinderen in het publiek. De meneer die de snoepjes maakt vindt zich zelf erg grappig. Om de anderhalve zin klinkt er een gemaakt lachje. Zijn verhaal is nauwelijks te volgen maar de beelden spreken voor zich. We zien hoe de siroop gemaakt wordt, hoe kleur- en smaakstoffen worden toegevoegd, hoe de pasta dan in snoepmalletjes gegoten wordt, hoe de snoepjes “antiplak” gemaakt worden en tenslotte mogen we de snoepjes ook proeven. Deze smaken wel erg lekker! De smaak heet “mûre”, in het Nederlands “braam”. We kopen er na afloop van de uitleg in de winkel een zakje van. Ze hebben nog veel meer lekkere dingen: noga, een soort van m&m’s en nog vele meer. Maar we beheersen ons.

Vlakbij is een wijnproeverij, zo meldt de gids van de toeristendienst. Maar ter plekke blijkt dat het niet om wijn maar om fruitlikeur gaat. Daar zijn bitch en bitchgenoot geen liefhebber van dus we besluiten om te keren en het bedrijf geen energie te laten steken in non-kopers zoals wij.
Dan maar naar de Super U om het lijstje af te werken: brood, melk, water, chips en een zacht gummetje. Ja, echt waar. Het boek dat bitchgenoot geleend heeft ter voorbereiding op een nieuwe voorstelling (Rhinoceros van Ionesco) staat vol met onderstrepingen en krabbels. Het plan is om het boekje even te scannen en dan zijn potloodstrepen erg storend. Vandaar het gummetje. Bitch werpt zich op de eerste 70 bladzijden. Andere keer meer.

Voor we vertrokken werden we aangesproken door een Franse werkmeneer die ons meldde dat hij het water ging snijden i.v.m. een lek verderop aan de weg. Recht voor onze deur verschijnt een verkeerslicht waardoor het ineens erg druk en lawaaiig wordt voor de deur. Als we terugkomen is het water weer beschikbaar (of wellicht niet afgesloten geweest), de mannen vertrekken maar het verkeerslicht blijft. 

We eten vandaag écht bij de pizzeria. Een lekkere salade met spekjes en zo meer vooraf. Daarna voor bitch een superhamburger en voor bitchgenoot varkenslapjes met kaassaus. Beide erg lekker, maar heel machtig. Bitchgenoot ziet toch nog kans om een bordje profiterolles met ijs weg te werken. Bitch slaat over.

Terug in het huisje kijken we op tv naar de berichtgeving over het neergehaalde vliegtuig. Bizar.

vakantie20140067 vakantie20140069 vakantie20140076


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: