bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Wolken

op 20/07/2014

Bitch zal beginnen met een tweede, wat uitgebreidere beschrijving van het appartement. We hebben daarin een ruime woonkamer/keuken met een lekkere hangbank. Bij aankomst moesten we meteen een inventarislijst checken en inleveren. Het enige wat ontbrak was een stoffer & blik en een stoofpan. Bij de receptie wisten ze ook niet zo goed wat daarmee bedoeld werd, maar als we hem nodig hadden zouden ze er één regelen. Nou zijn wij niet van plan om zelf te gaan koken, dus er was geen haast bij.
Dan zijn er twee slaapkamers met elk een tweepersoonsbed. Mocht een van ons beiden last krijgen van het gesnurk van de ander dan is er dus een alternatief. Zij het dat er geen beddengoed is. Maar thuis slapen we ook feestelijk door elkaars geknor heen, dus dat komt wel goed. Tenslotte – hou je vast – zijn er twee badkamers en een apart toilet. Met z’n drieën op een rijtje. De linker deur geeft toegang tot een ruimte met bad en wastafel, de middelste ruimte bevat alleen een toilet en de derde deur brengt je in een ruimte met een douche, een wastafel én een toilet! Kunnen we gezellig samen plassen!

Het appartement ligt op de begane grond en heeft nergens vitrage voor de ramen. Je zit dus óf in de etalage óf de hele dag met de dikke overgordijnen dicht. We hebben gekozen voor de etalage. Vanmorgen heeft bitch al een heel boos gezicht getrokken naar een jongetje dat naar binnen stond te gluren. Het nadeel van de dikke overgordijnen is dat je niet merkt dat het licht wordt. Bitch lag daar vanmorgen op te wachten (dat doet ze deze vakantie wel vaker) maar het werd maar niet licht. Om een uur of tien is bitch uit bed gegaan. Het was wel dag geworden, maar de wolken hingen laag. Een halfuurtje later was dat beter: veel minder wolken, bergtoppen in zicht en blauwe lucht. Maar wat later trok het toch weer helemaal dicht en zo bleef het de rest van de dag.

Na een uitgebreide badligsessie van bitchgenoot werd er gebruncht en daarna zijn we maar eens de omgeving gaan verkennen. We hadden wel behoefte aan een supermarkt, maar in de zomer is het in dit gebied niet half zo druk als ’s winters. Resultaat: veel winkels en restaurants gesloten. We zijn gezellig van La Plagne-dorp naar La Plagne-dorp gereden. Overal even rondgekeken, soms even uitgestapt om wat beter te kijken. Weinig winkels en restaurants in beeld. Wat blijkt? Ze verstoppen hier de Centres Commerciaux achter de ontzettend lelijke hotelgebouwen. Je moet dus echt goed zoeken. We komen langs de bobsleebaar die in  1992 deel uitmaakte van de Olympische Spelen van Albertville. Ziet er raar uit zonder sneeuw. In de nederzetting die rondom de finish was opgebouwd staan veel panden leeg en/of te koop. We stoppen ook even bij de start van de baan. Je kunt gewoon naar de baan toelopen, het hek staat open. Voor fietsers is het ten strengste verboden om de baan af te dalen, maar als je wilt lopen, ga je gang! Anderhalve kilometer ijsvrij beton om over te wandelen. Toch maar niet! Op gezette tijden mag je wel lopend of fietsen deelnemen aan de race naar boven. Ook origineel.

In La Plagne Centre (dûh!) –  vinden we een tourist information waar we alle gewenste informatie krijgen: welke restaurants zijn er open, waar is de winkel, wat valt er hier eigenlijk te beleven en meer. De winkel vinden we in hetzelfde complex. Geen Super U maar een Mini U. Met broodbeleg, drinken en andere nuttige zaken. Ook weer geregeld. We hebben dan al koffie gedronken in Bar Restaurant l’Avalanche, waar bitch zich als een echt blondje gedraagt. Tijdens haar bezoek aan het toilet gaat zomaar het licht uit. Het is een inpandig toilet zonder daglicht. Bitch zwaait wat met de armen in de hoop dat er een bewegingsmelder is. Niet dus. Bitch draait aan de knop van het slot, maar ook daar geen resultaat. De deur gaat gewoon niet open. Heldere ingeving: zaklantaarn op de mobiel! Dat helpt. De deur ging niet met een draaiknop maar met een schuifje. Het voorzichtig openen van de deur van heet toilet is voldoende om het licht weer te activeren. Poehee! Eenmaal terug bij bitchgenoot is het tijd voor een kop koffie. Met suiker deze keer. Voor de schrik. Bitch gooit de suiker met zakje en al in de koffiekop. Ook al niet echt handig.

Aan het einde van de middag keren we terug in het appartement waar het erg warm is. De verwarming blijkt aan te staan. Snel uitgedraaid en maar even de deur van de etalage opengezet. Bitchgenoot buigt zich op de laptop over de mail terwijl bitch het derde deel van “Dexter” uitleest. Niet zo goed als deel 1 en 2. Beetje te zweverig. Hopelijk is deel 4 weer wat meer down to earth.

Voor het eten melden we ons bij het nabijgelegen “Monica’s Bar Restaurant”. Ook weer verstopt achter de hotels hier in La Plagne Soleil. We zijn wat aan de vroege kant, maar dat is geen probleem. Het is inmiddels flink gaan regenen en het gaat onweren. De kok meldt ons dat het Hollands weer is en doet dan heel verbaasd dat wij Hollanders zijn. Grapjas. Vervolgens begint hij wel een gesprek over het neergestorte vliegtuig. Hij vindt het – net als wij – een schande en het is volgens hem allemaal de schuld van de Russen in het algemeen en Poetin in het bijzonder. We eten lekker (entrecote en kipspies met sla en frites) en nemen een inmiddels vertrouwd dessert: Café Gourmand. Koffie met kleine toetjes. Jammie! Terwijl we daarvan zitten te smullen bedenkt bitch ineens dat ze in het blog niet vermeld heeft dat we tijdens de wandeling langs de beek van Sinterklaas wilde frambozen gegeten hebben. Die groeiden daar zomaar langs het steile pad omhoog. Ook lekker!

Het onweer rommelt nog flink als we teruglopen. De route naar de ingang van ons appartement wordt versperd door een grote diepe plas. We lopen dus maar even om zodat we droge voeten houden. We bloggen wat, kijken naar de Franse televisie waar men flink wat last heeft van het onweer. Regelmatig valt het beeld weg of het blijft hangen als een beschadigde elpee. Morgen mooi weer?

 vakantie2014093 vakantie2014094 vakantie2014095 vakantie2014099 vakantie2014100 vakantie2014103


One response to “Wolken

  1. Stef Smulders schreef:

    Leuke wandelbobboulevard voor bitch! En overdekt igv regen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: