bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Lift

op 24/07/2014

Na een wat onrustige nacht blijkt het alweer een mooie dag te zijn. Het kan niet op! We besluiten om na het ontbijt nog maar een stukje te gaan wandelen. Vanuit het appartementencomplex rechtstreeks terug het bospad op en dan verder naar beneden, naar La Plagne Centre. Omdat het gisterenavond toch nog geregend heeft, is het pad hier en daar flink nat, maar gelukkig niet al te glibberig. De blote tenen in de sandalen worden wel een beetje nat, maar verder valt het mee. Ook vandaag zijn we  niet alleen. Wandelen is hier een geliefde activiteit.
Na ruim een uur zijn we in La Plagne Centre. We hadden tijdens het ontbijt gezien dat een van de kabelbanen vanuit Centre vandaag wel beweegt. De voorgaande dagen was dat niet zo. Terwijl bitch plaatsneemt op een terras gaat bitchgenoot op onderzoek uit. Er hangt een schema maar hij kan het niet helemaal volgen. Hij neemt een foto van het schema zodat bitch zich daar later over kan buigen, maar dat lukt niet goed omdat bitch niet de data en de naam van de lift tegelijk in beeld krijgt. Feit is, dat de lift nu weer stil staat terwijl wij aan de koffie zitten. We passen de plannen aan en lopen naar de telemetro (niet te verwarren met de telebus die Centre verbindt met Village). De telemetro gaat van Centre naar Aime 2000. Hij komt uit in een hotel met heel veel getrapte daken. Als we uit de telemetro stappen bevinden we ons op de middelste etage van het hotel waar het weer een en al winkeltjes is. Maar ook hier weer veel gesloten. Al snel zitten we weer in de telemetro, terug naar Centre, De skilift die stilstond beweegt nu weer. We lopen naar de ingang maar die is afgezet met hekken. Niet zo’n punt, dan zetten we zo’n hekje gewoon even opzij. We zijn al bijna aan het instappen in een cabine als er een mevrouw druk gebarend komt aanhollen. We mogen er niet. Alleen als er een evenement boven op de berg is – en dat was er ’s ochtends zonder dat wij het wisten geweest – dan mag je met de lift omhoog. Anders niet. Helaas… De teleurstelling is voor bitch niet zo groot als voor bitchgenoot. Hij wilde heel graag naar de kale rots, ver weg en hoog. Bitch houdt daar eigenlijk niet zo van, van ver weg en hoog, maar voor bitchgenoot zou ze wel gegaan zijn.

We bezoeken de Spar, voor een fles melk en een kuipje boter, en reizen dan per telebus en navette gratuite terug naar ons appartement. Het weer is zo lekker dat we zelfs even buiten voor de deur zitten. Maar ineens betrekt het en begint het ook te regenen. Geeft niet, wij hebben weer een leuk dagje gehad. In de loop van de avond wordt het ook weer helemaal blauw en genieten we van prachtig uitzicht.

We eten ’s avonds weer bij Monica’s waar we niet alleen herkend worden, maar waar ze ook nog weten dat we de vorige keer een tapbiertje wilden en dat we de koffie bij het dessert graag groot wilden. Eng hoor. Zouden ze sinds zondag zo weinig gasten gehad hebben? We eten vandaag de Burger Montagnarde met frites en sla. En de Café Gourmand toe. Terug op onze bank kijkt bitchgenoot naar “A bridge too far” waarin de Engelsen Frans spreken, de Nederlanders Nederlands en de Duitsers Duits.

vakantie2014201 vakantie2014206 vakantie2014212 vakantie2014215 vakantie2014216 vakantie2014218


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: