bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Sneeuw

op 25/07/2014

Monica, van Bar Le Monica’s, had voorspeld dat vandaag een prachtige dag zou worden. Als we wakker worden is het inderdaad prachtig weer. We doen lekker lui. Uitgebreid ontbijten, douchen, boekje lezen en zo meer. Rond een uur of twee besluiten we toch nog iets te gaan doen op onze laatste dag in de Alpen. Het eerste wat te binnen schiet is de bobsleebaan. Misschien toch leuk om daar van af te wandelen. Maar als we ter plekke onderzoek doen naar een bus die ons terug kan brengen naar het begin, lopen we vast. Nergens valt iets te ontdekken over een busdienst. We durven de gok niet te nemen.

We zakken nog een stukje verder de berg af en komen bij een werkende stoeltjeslift. Niet gratis, maar hij doet het. Bitch moet even slikken. Ze houdt niet van dit soort activiteiten. Maar als bitchgenoot het wil, dan moet het maar. We informeren vooraf wel even waar de lift naartoe gaat. Hij gaat naar La Plagne Aime 2000. En daar zijn we gisteren al geweest met de telemetro. Gaan we dus niet doen. Pfff, daar komt bitch mooi mee weg!

Bitch stelt voor om nog eens naar La Plagne Bellecote en Belle Plagne te rijden. In de regen zondag leek het niet veel, maar nu is het mooi weer. In Bellecote is het niet heel druk. Er is dit weekend een grote duurloop en die start in dit stukje La Plagne. Behalve de bordjes valt daar nu nog niet veel van te merken. Tussen Bellecote en Belle Plagne staat een enorme hotelflat dwars over het dal heen. Het lijkt wel de Chinese Muur. Wat lelijk!
In Belle Plagne is het drukker dan zondag. We pakken een lift (een gewone op-en-neerlift) en komen in het Centre Commercants. Hier is het zowaar gezellig druk. Veel winkels zijn open. Er is ook een cabinelift. We kijken waar hij naartoe gaat. Naar de gletsjer, Roche de Mio. Héél hoog en heel ver! Bitch haalt diep adem en vervolgens toegangskaartjes bij de Office du Tourisme. Daar gaat ie dan! Met de rug naar het dal, één hand om in bitchgenoot te knijpen, één aan de vasthoudstang en in eerste instantie de ogen dicht beginnen we aan de reis naar boven. Bitchgenoot ratelt aan één stuk door over wat er allemaal te zien is. Waar we gisteren gelopen hebben, waar ons hotel ligt, waar we koffie gedronken hebben, waar we met de telemetro naartoe geweest zijn, enz. Hij houdt daar pas mee op als bitch uitlegt dat ze nog even niet aan dat soort verhalen toe is. We naderen inmiddels de bovenkant van de rots. De reis lijkt ten einde. Maar nee, hoor. We schieten over de bergkam heen en zakken dan eerst een stuk om vervolgens nóg verder omhoog te gaan. En dat herhaalt zich nog een keer. Heel voorzichtig durft bitch te kijken naar de zijkant waar de berg dichtbij is. Er ligt sneeuw! Bovenop de Roche de Mio ligt echt nog sneeuw. Niet zo schoon, maar toch. Het is hier 2700 meter hoog. We wandelen rond over de bergtop met zicht naar alle kanten. Bitchgenoot maakt veel foto’s. Ook nog van een gezin met de besneeuwde bergen op de achtergrond. Met hun camera, uiteraard.

Na een halfuurtje en een banaantje zoeken we de lift weer op. Bitch wordt stoer. Gaat nu met haar gezicht zó zitten dat ze het dal kan zien. Maar ze begint met een uitgebreide studie van het plafond van de cabine. Pas na een poosje durft ze te kijken. Het bankje aan de andere kant van de cabine voorkomt dat je rechtstreeks het dal in kijkt. Dat is fijn. Nu mag bitchgenoot nogmaals vertellen wat hij allemaal gezien heeft. De hele reis met de lift duurt uiteindelijk maar zo’n twaalf minuten, maar bitch vindt het lang genoeg. Voorlopig even geen liftjes en geen bergen meer. 

Terug in Belle Plagne gaan we op een terras in de zon zitten. Lekker mensen kijken, commentaar leveren, biertje drinken en napraten over de belevenis van zojuist. Bitch is trots. Toch maar mooi weer gedaan. De biertjes worden bieren XL (op de bon staat als toevoeging “serieux”). Als we de reis terug naar Plagne Soleil hebben gemaakt dringt zich de behoefte aan een tukje op. Bitchgenoot probeert het buiten in de ligstoel, maar de zon is weg. Het is alweer vrij fris. Dan maar binnen tukken.

Als we ’s avonds bij Coin de Feu aan de magret de canard zitten, barst er weer een onweersbui met heel veel regen los. Voordat het begint, haast bitchgenoot zich naar het appartement om even jassen te halen. Hij is net voor de bui en het eten weer binnen. We genieten van de eend en de wijn en horen hoe het steeds harder gaat regenen. Tegen dat we weggaan is het gelukkig iets minder. We moeten wel weer omlopen vanwege de plassen, maar bereiken niet al te nat ons appartement. Het was een mooie dag. Morgen inpakken en wegwezen naar de mannen in Italië. 

vakantie2014228 vakantie2014237 vakantie2014241 vakantie2014242 vakantie2014250 vakantie2014252 vakantie2014262


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: