bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Hondje

op 28/07/2014

Heerlijk om weer in Italië te zijn! Als we wakker worden, schijnt de zon. Dat ziet er goed uit. De kookpadrone heeft de tafel gedekt, een eitje gekookt en broodjes gebakken. Uit onze eigen voorraad, die we verder niet gebruikt hadden. We kunnen zo aanschuiven. Daarna lekker douchen en bijkomen met een bakkie koffie. 

In de middag maken bitch, -genoot en Joia, het hondebeest van de padroni, een wandelingetje. Het is wel warm, maar niet zo erg als de afgelopen jaren. Een graad of 25. Joia wil de eerste paar honderd meter steeds terug. Wandelen zonder de padroni, dat is ze niet gewend. Wij houden stug vol en uiteindelijk besluit ze maar met ons mee te sjokken. Maar het gaat niet van harte. Regelmatig gaat ze plat op haar buik in de berm liggen en een beetje snuffelen aan sprietjes. We geven er maar aan toe. We geven haar wat te drinken uit de meegebrachte flesjes en later proberen we dat met een tuinslang die zomaar in het wild langs de weg hangt. Dat lukt niet, maar de bakken regenwater die een eindje verderop staan worden wel gebruikt. Het is al met al wel grappig. Dit hondje is gewoon niet gewend om lang te wandelen. De padroni worden ook een dagje ouder. 

Zelf genieten we van de omgeving. We lopen weliswaar langs de asfaltweg maar het is heerlijk rustig. De lucht ruikt heerlijk kruidig door alles wat er langs de weg groeit en bloeit. Een mevrouw in een grote witte auto begint vanaf grote afstand naar ons te roepen. We begrijpen dat ze op zoek is naar een zwarte hond, maar als we dichterbij komen ziet ze dat Joia niet het gezochte hondje is. Ze gaat dus maar weer verder met rondjes rijden. Verder gebeurt er helemaal niks. We zien dat een kruising die we passeren bewaakt wordt met een videocamera. De padroni kunnen ons ook niet uitleggen waarom. Bitch maakt nog wat foto’s van de sneeuwschuivers en strooiwagens die hier klaar staan voor geval dat…

De wandeling eindigt in Santa Maria della Versa op het pleintje. We storten ons op een terras voor een dikke cola. Even later voegt de rodepuntopadrone zich bij ons. Via de sms hadden we hem verteld waar we waren en hij was zo vriendelijk om ons te komen ophalen, zodat we niet weer omhoog hoefden te klimmen. Als hij een biertje naar binnen heeft gewerkt rijden we terug naar de villa.

Rond een uur of acht rijden we naar de pizzeria in Cigognola. Het uitzicht is er vertrouwd schitterend, het eten vertrouwd lekker. Bitch en de vandaagnietkookpadrone kiezen een pizza met speck en brie en veel rucola erop. Bitchgenoot mag carbonara al mare en rodepuntopadrone doet spaghetti met een dekseltje. Bij allebei is de samenvatting: pasta met véél schaaldieren. Het smaakt heerlijk!

vakantie2014265 vakantie2014268 vakantie2014271 vakantie2014274 vakantie2014275 vakantie2014278


One response to “Hondje

  1. Stef Smulders schreef:

    Padrones hebben wel degelijk uitgelegd waar de camera’s voor dienen: om boeven te vangen met buitenlandse kentekenens! Errrug!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: