bitchvandebovenbouw

Belevenissen van een juf in de bovenbouw in en buiten school

Vino

op 30/07/2014

We zijn laat wakker vandaag. Het is al bijna elf uur als bitch uit bed komt. Maar dat geeft niet, het is vakantie! Dus lezen we wat, we maken een sudoku, we klieren met het hondje en meer van dat soort onnutte dingen.
Om een uur of half drie besluit bitch dat het toch echt tijd is om iets te gaan doen. Bitchgenoot wil wel wandelen, maar daar heeft bitch vandaag geen zin in. We pakken de auto en rijden als blinde kippen in het rond. Bitch heeft een kaartenboek op schoot, maar kan het niet erg volgen. Steeds als ze denkt de weg gevonden te hebben – bijvoorbeeld door het binnenrijden van een nederzetting – dan blijkt het even later toch weer niet te kloppen. Geen punt, we weten de weg wel ongeveer hier in de regio. We genieten gewoon van de prachtige uitzichten.

We stoppen even bij het Santuario Nostra Signora di Montelungo. Een kerk, zeg maar. Een gesloten kerk vooral. Gezien de aankondiging met bordjes langs de route, de aanwezigheid van een speeltuin en een soort van (gesloten) souvenirkraampje moet het wel wat zijn. Maar nu even niet. Voor mensen zoals wij, staan er langs het hek stoeltjes waarop je even van het buitenaanzicht kunt genieten. Dat doen we dus niet. Geen binnenaanzicht, dan ook geen buitenaanzicht. We maken wel van de gelegenheid gebruik om even wat foto’s van het uitzicht te maken.

Na een poosje rijden we weer verder, richting Ruino. Daar staat ook serieus een ruino van een kasteel. Dat wisten we niet. De wegen rondom Ruino hebben de afgelopen jaren nogal wat schade opgelopen door slecht weer. Over honderden meters is de weg provisorisch (met kiezels e.d.) gerepareerd. We hobbelen er vrolijk overheen. Dit is één van de dingen waaraan wij menen de crisis in Italië te kunnen herkennen. De toestand van de provinciale/regionale wegen wordt elk jaar slechter. Na nog wat rondrijden dringt het tot ons door dat we vlakbij de wijnkelders van Travaglino zijn. Daar hebben we in 2010 (toen bitch en opapadrone hun 50e verjaardag in Italië vierden) heerlijke wijn geproefd en gekocht. Reden genoeg voor een stop. Op de een of andere manier snapt het personeel direct dat we wijn willen proeven. Alles gaat in het Italiaans, maar het lukt wonderwel om de “gastvrouw” uit te leggen wat we lekker vinden en wat we uiteindelijk wensen aan te schaffen. Alleen het woord “twaalf” laat zich even niet vinden, maar gelukkig kan de mevrouw dat zelf produceren. We vertrekken uiteindelijk met twee dozen Campo di Ciliegi (van de Barberadruif) en één doos met vreselijk dure, maar érg lekkere Marc’ Antonio.

Voor we terugkeren naar de villa, brengen we ons (bijna) jaarlijkse bezoek aan Madonna del Vento. Een kapelletje gewijd aan Maria dat bovenop een heuvelkam staat. En waar het dus altijd waait. Het is er zoals altijd heerlijk rustig.

Terug bij de villa nemen we even tijd om de tuin te bewonderen. Die ziet er inmiddels echt uit als een tuin terwijl het in eerste instantie een groot onkruiddrama was. Goed werk van de padroni! We drinken een biertje op het terras beneden, maar verhuizen naar boven als het toch wat fris wordt. Keurig op tijd, voordat de bui losbarst. Het regen echt heel hard en het onweert er ook nog bij. Bitch is geen held met onweer, maar kan deze bui prima aan. Het hondebeest ligt langdurig trillend op de bank naast bitch. Zielig, hoor!

Kookpadrone zorgt voor een heerlijk maal van kip, boontjes (inmaak uit eigen tuin) en gebakken aardappeltjes. Na de avondthee storten we ons op de eerste fles Marc’ Antonio. En op de tweede fles. Hij is écht heel lekker!

 vakantie2014279 vakantie2014281 vakantie2014283 vakantie2014286 vakantie2014289 vakantie2014291 vakantie2014294 vakantie2014297 vakantie2014301


One response to “Vino

  1. Stef Smulders schreef:

    De gelijkenis met Conchita Wurst (tekening van Jezus) is sprékend!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: